Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X‘in henüz temsilci atamaması üzerine “X hala Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamı da gündemimizde” dedi.

Sosyal medya platformlarının Türkiye’de temsilci bulundurmasını zorunlu tutuyor. Bu kapsamda Meta gibi şirketlerin Türkiye’de temsilcileri bulunurken X (veya Twitter) bu karara uymayarak henüz temsilci atamadı. Konuyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıklama yaptı.

X İÇİN BANT DARALTMA MESAJI

Sosyal medya platformu X, Türkiye’de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma Türkiye’de reklam yasağı verilmişti. Bu konudaki gelişmenin ve ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusunda bir soru sorulması üzerine konuşan Uraloğlu, “Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devem ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bu dediğiniz de (bant daraltma) gündemimizde” dedi.

BANT DARALTMA NASIL UYGULANIR?

Bant daraltma; bir web sitesine erişimin yavaşlatılmasıdır. Kullanıcılar aktif olarak siteye giriş yapabilir ancak bu oldukça zor ve yavaş bir şekilde olur. Bu yüzden, bazen internet hızında bir sorun olmamasına karşın, bazı web sitelerine giriş yapmak zorlaşır.

Twitter’ın üst düzey dört yöneticisi, Elon Musk’a 128 milyon dolarlık dava açtı