WWDC 2021’de yeni Macbook Pro modelleri tanıtılacak

Yayın tarihi: 26 Mayıs 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 4:32 pm

Apple, M1 yonga seti ile Intel yongalarından kendi ARM tabanlı Apple Silikon platformuna geçiş yapmaya başladı. Hepsi M1 yonga setinden güç alan MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini ve yakın zamanda yeni iMac’i piyasaya sürüldü. Yeni Macbook Pro modelleri de WWDC 2021’de piyasaya sürülecek.

Şirket ayrıca yenilenmiş bir tasarıma sahip ve muhtemelen iki farklı boyutta (14 inç ve 16 inç) yeni MacBook Pro modelleri üzerinde çalışıyor. Şimdi, Jon Prosser, cihazların 7 Haziran’da başlayacak olan WWDC’de resmiyet kazanabileceğini iddia ediyor. Gelecek modellerin M1 yonga seti ile mi yoksa seri üretime girmiş olan yeni M2 veya M1X yonga seti ile mi desteklendiğini göreceğiz. Şirket halihazırda M1 yonga seti ile çalışan MacBook Pro modellerine sahip, bu nedenle yeni modeller muhtemelen Apple tarafından piyasaya sürülecek yeni bir yonga setiyle gelecek. Bloomberg’den bir rapor, cihazın sekiz yüksek performanslı çekirdek ve iki enerji verimli çekirdeğe sahip 10 çekirdekli bir Apple silikon yongasının yanı sıra 16 veya 32 çekirdekli GPU seçenekleri ve 64 GB’a kadar RAM desteği ile paketleneceğini iddia ediyor.

MacBook Pro

 

Daha önce, MacBook Pro’nun yaklaşan 14 inç ve 16 inç modellerinin bir Mini-LED arkadan aydınlatmalı ekrana sahip olacağı bildirilmişti. Ruiyi Optoelectronics’in bu yeni Mini-LED panellerin tek tedarikçisi olacağı da söylendi. Quanta Computer’ın yaklaşan MacBook cihazlarının son montajından sorumlu olacağı ortaya çıktı. Şirketin MagSafe manyetik şarjını MacBook’a geri getirdiğini gösteren raporlar da var. Ayrıca Apple’ın TouchBar’dan kurtularak yerine fiziksel işlev tuşlarını koyduğu da söyleniyor. Apple’ın MagSafe bağlantı noktasını yeniden tanıtmayı planladığı ve 2021 MacBook Pro modellerinde, Thunderbolt / USB-C bağlantı noktalarının üçlüsüne ek olarak bir HDMI bağlantı noktası ve bir SD kart okuyucu içerebileceği bildiriliyor. Yeni piyasaya sürülen iMac’e benzer şekilde, cihazın birden fazla renk seçeneğiyle sunulma olasılığı var. Şimdiye kadar piyasaya sürülen modellere göre, bu yeni modellerin fiyatlandırması büyük olasılıkla mevcut modellerle aynı kalacak.

App Gallery harika hediyeler dağıtmaya devam ediyor