Wushuda skandallar bitmiyor! Hem hakem oldu, hem yarıştı: Şampiyon ilan edildi

Yayın tarihi: 24 Haziran 2020 Çarşamba 2:49 pm - Güncelleme: 24 Haziran 2020 Çarşamba 5:29 pm

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) usulsüzlüklerine bir yenisi eklendi. TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi Fatma Akyüz, hakem olarak görevlendirildiği Türkiye Tai Chi Şampiyonası’na veteran kadın kategorisinde katılan tek sporcu oldu ve şampiyon ilan edildi. TWF’nin belirlediği talimatlar, Fatma Akyüz’ün turnuvalara sporcu olarak katılmasını yasaklıyor.

Federasyon hakkındaki iddialar için “Sizin derdiniz başörtüsü, biz başörtülü insanı dünya şampiyonu yaptık ve dünya karşımıza geçti” açıklamasında bulunan Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) skandallarına bir yenisi daha eklendi.

Türkiye Wushu Federasyonu’ndan akıllara durgunluk veren ‘usulsüzlük’ açıklaması

Birgün’de yer alan habere göre, TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün eşi ve aynı zamanda Ulusal Takım antrenörü olan Fatma Akyüz, 21-23 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Tai Chi Şampiyonası’na veteran kadın kategorisinde katılan tek sporcu oldu ve şampiyon ilan edildi.

Fatma Akyüz’ün, turnuvada hakem olarak görevlendirildiği de öğrenildi.

Sabırlı izleyicilerin dikkatine! Wushu yorumcusunun teyze kuzusu için müthiş yorumu

TALİMAT YASAKLIYOR

TWF’nin belirlediği talimatlar, Fatma Akyüz’ün turnuvalara sporcu olarak katılmasını yasaklıyor.

Federasyonun hakem talimatının yedinci maddesinin ‘e’ bendinde şu ifadeler yer alıyor:

“Kendi branşında spor kulüplerinde faal antrenör olmamak, Aktif sporculuk dönemini bitirmiş olmak, kesinlikle sporcu çalıştırıcı durumunda olamamak.”

Fatma Akyüz’ün aynı turnuvaya hem hakem hem de sporcu olarak katılmasının yanı sıra ulusal takım antrenörü olması, pek çok kuralı birden ihlal ettiğini gösteriyor.

İstanbul için yeni uyarı: Hafta sonundan itibaren…

Esenyurt’ta sağanak yağışın ardından toprak kayması meydana geldi