Windows 7 uygulamalarının yüzde kaçının Windows 10 ile uyumlu

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 5:32 pm

Windows 7 uygulamalarının yüzde kaçının Windows 10 ile uyumlu olduğu Microsoft tarafından resmi olarak açıklandı. İşte detaylar.

Microsoft, Windows 7’nin desteğini bu yıl içerisinde kesecek. Kullanıcılarını Windows 10’a yönlendiren Microsoft, bugün resmi bir açıklama yaptı. Windows 7’yi kullananlar, uygulamaların Windows 10 ile uyumlu olmayacağını düşünüyordu. Microsoft, bu algıyı kırabilmek için bugün bir açıklama yaptı.

Microsoft, göndermiş olduğu mailde, Windows 7’de çalışan uygulamaların yüzde 99’unun Windows 10 ile uyumlu olduğunu belirtti. Uyumlu olmayan uygulamaların 32-Bit döneminden kalma artık destek sunulmayan uygulamalar olduğu düşünülüyor.

iPhone 12’nin 5G özelliği Türkiye’de çalışmayacak!

Eğer güvenliğinize önem veriyorsanız, bu yıl içerisinde Windows 10’a geçiş yapmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz. Oyun için Windows 7’de kalanlara tavsiyemiz, oyunlar Windows 10’da da akıcı bir şekilde çalışıyor. Bu yüzden Windows 10’a geçmekten korkmayın.

Yaşanacak kritik güvenlik açıkları bile artık yıl sonuna doğru yamalanmayacak. Bu da fidye virüsü gibi can sıkıcı açıklar ile karşılaşacağınız anlamına geliyor. Hem daha stabil olan hem de daha güvenli olan Windows 10’a geçmek en mantıklı çözüm.

Windows 7

Ayrıca Windows 10 ile birlikte Driver güncellemeleri de yakın zamanda direkt Windows’un güncelleme bölümünden otomatik olarak yüklenebilecek.

Vladimir Putin güvenlik açıkları ile dolu olan Windows XP kullanıyor!

Bu bile Windows 10’a geçmek için yeterli bir sebep. Bildiğiniz gibi sürücüleri güncellediğinizde performansta gözle görünür artışlar yaşanıyor. Özellikle oyunlarda bu performans artışı daha net bir şekilde gözlemlenebiliyor.
<>