Windows 11’in bu özelliği çok konuşulacak

Yayın tarihi: 28 Nisan 2022 Perşembe 8:59 am - Güncelleme: 28 Nisan 2022 Perşembe 8:59 am

Bir grup yazılımcı tarafından ortaya çıkarılan özellik, Windows 11’in çok daha kolay bir şekilde yönetilmesini sağlayacak.

 Windows11, şu an için kendisinden beklenen başarıdan çok uzakta. Bugüne kadar yapılan birçok araştırma da sonucun bu şekilde olduğunu ortaya koyuyor. Hem kurumsal hem de bireysel bilgisayarlarda henüz kendisinden beklenen pazar payına ulaşamayan Microsoft’un yeni işletim sistemi sürümüne getirilen en büyük eleştirilerden biri ise fazla karışık olması. Ancak bir grup yazılımcı, bu sorunun kesin bir çaresi olduğunu keşfetti.

 

XDA-Developers kullanıcıları tarafından yapılan paylaşımlarla ortaya çıkan yeni bilgiye göre, Windows 11 içerisinde “god mode” yani “tanrı modu” denilen bir özellik barındırıyor. Kısaca işletim sisteminde var olan bütün ayarlara tek bir merkezden erişmeyi ve buradan değiştirebilmeyi sağlayan bu mod, Windows 11’in çok daha kolay bir şekilde yönetilebilmesini sağlıyor.

Windows 11

Tabi normal şartlar altında bu özelliğin pasifize edildiğini ve sistem içerisinde dikkatli bir şekilde gizlendiğini söylemeye gerek yok. Ancak söz konusu ekip, bu modun nasıl açılacağını da paylaşarak Windows 11 kullanıcılarına büyük bir iyilik yaptılar.

 

Buna göre Windows 11 yüklü bilgisayarınızda eğer tanrı modunu açmak istiyorsanız, masaüstünde boş bir klasör açarak ismine “GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}” yazmanız yeterli.

Sonrasında bu klasör artık bir kontrol paneli öğesine dönüşecek ve siz de 200’den fazla özelliği tek bir merkezden görebilecek, dahası bunları dilediğiniz gibi değiştirebilecek yetkiye kavuşacaksınız.

Google Pixel Watch, yüksek fiyatlı bir Fit model ile gelebilir