Windows 11’de çok önemli iki hata tespit edildi

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 10:00 am - Güncelleme: 14 Şubat 2022 Pazartesi 1:34 pm

Windows 11’e geçmek isteyenler dikkat! Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Microsoft’un bu statüsünü Windows işletim sistemine borçlu olduğu kesin. Bununla birlikte her yeni işletim sistemi sürümünde olduğu gibi, Microsoft bir kez daha Windows 11 ile uğraşmaya devam ediyor.

Bugüne kadar yayımlanan Beta sürümlerinin hemen hepsinde kullanıcılar tarafından birtakım hatalar tespit edilmiş ve bunlara Google tarafından anında yanıt verilerek çözüme ulaştırılmıştı. Ancak Windows 11 sürümünün KB5010414 kodlu beta versiyonunda çıkan 2 önemli soruna rağmen, Google şimdilik sessizliğini korumaya devam ediyor.

Reddit’te bir kullanıcı tarafından fark edilerek paylaşılan hataya göre, Microsoft 11 sürümünü en son versiyona taşıyan kullanıcıların bilgisayarlarında önemli bir sorun meydana geliyor. Bu sorunu kısaca “aşırı ısınma problemi” olarak nitelendiren Reddit kullanıcısı, durumun aslında o kadar da basit olmadığını aktardı.

Windows 11

Yapılan açıklamada, Windows 11 güncellemesi sonrasında CPU’daki yük fazlasıyla artıyor ve bu durumda bilgisayarın aşırı şekilde ısınmasına neden oluyor. İşin ilginci bu sürümden geriye dönüldüğü anda ise hata bir anda ortadan kalmış oluyor.

Daha önce de söylediğimiz üzere, bu problem yeni sürümle gelen tek sorun değil. Buna göre Windows’un son sürümünün son versiyonuna geçen kullanıcılar, yazıcıların da çalışmasında sıkıntı yaşamaya başlıyor. Bu nedenle şu an için kullanıcıların en azından Microsoft’tan bir açıklama gelene kadar yeni sürüme geçmemeleri tavsiye ediliyor.

Toyota elektrikli araçlar için yeni patentini aldı