Windows 11 yüklü tabletler için önemli bir güncelleme geldi

Yayın tarihi: 27 Şubat 2022 Pazar 10:02 am - Güncelleme: 27 Şubat 2022 Pazar 10:03 am

Son zamanlarda, Windows 11 güncellemelerinin beklenen seviyede olmamasından dolayı eleştirilerin odağı haline gelen Microsoft, bu kapsamda yeni adımlar atıyor.

Microsoft’un Windows 11 konusunda şimdilik istediği noktadan çok uzakta olduğu bir gerçek. Hatta geçtiğimiz günlerde bir araştırma şirketi tarafından yapılan bir araştırmada, ankete katılan kullanıcıların %78’i, Windows 11’in çıktığından bile habersiz. Hal böyle olunca da, Windows 11 kullanıcı sayısının beklenilen seviyenin çok uzağında kalması gayet normal.

Microsoft cephesi ise, bu durumu en azından şu an için kanıksamış gibi görünüyor. Çünkü bugüne kadar söz verilen güncellemelerin halen büyük kısmı proje aşamasında. Tabi böyle olunca da, hemen her gün farklı lokasyonlardaki kullanıcılardan Microsoft’a eleştiriler gelmeye devam ediyor. Dünyaca ünlü teknoloji devi ise, bu tepkileri biraz olsun yumuşatmak için olsa gerek, bugün Windows 11 yüklü tabletler için önemli bir güncelleme servis etti.

 

Windows 11

Yeni Windows 11 sürümü sayesinde, artık tablet ekranlarının alt kısmında bulunan görev çubuğu sadece lazım olduğunda ve kullanılacağı zaman görünür hale gelecek. Bu sayede, ekrandaki gereksiz yer işgali de son bulmuş olacak.

Güncellemenin tek artısı bu da değil. Aynı zamanda widget panelinin görüntüsü de değişecek. Windows 11 kullanıcıları bundan sonra daha dinamik yapıya sahip bir widget ekranı kullanacaklar.

Son olarak güncelleme ile birlikte Emoji 14 setinin bir parçası konumundaki 37 yeni emoji paketi de, Windows 11 yüklü tablet kullanıcılarının beğenisine sunulmuş olacak.

Huawei Sound Joy taşınabilir Bluetooth hoparlör incelemesi