Windows 11 yine bir sorunu ile gündemde

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 26 Temmuz 2022 Salı 3:51 pm

Windows tarafından geçtiğimiz günlerde servis edilen toplu güncelleme, bazı bilgisayarlarda Başlat menüsünü ulaşılmaz hale getiriyor.

Microsoft, bir taraftan Windows 11’i daha popüler kılabilmek için güncelleme üzerine güncelleme servis ederken, diğer taraftan ise bu kadar yoğun çalışmasının bazı sıkıntılarını da görmeye başladı. Birçok Windows forumunda dile getirilen şikayetlere göre, Windows 11’in en son servis edilen toplu güncellemesini yükleyen bazı bilgisayarlarda Başlat menüsü ulaşılmaz bir hale geliyor.

 

Microsoft tarafından da doğrulanan bu sorun kapsamında, toplu güncelleştirmeyi bilgisayarlarına yükleyen kimi kullanıcıların başlat menülerinin kaybolduğu, klavyelerde bulunan Windows tuşunun bile bu soruna çare olmadığı duyuruldu.

 

Bununla birlikte Amerikalı teknoloji devi, sorunun son derece sınırlı sayıda bilgisayarda gerçekleştiğini, bu bilgisayarların ise genelde iş bilgisayarı konumunda olan bilgisayar olduğunı aktarıldı. Çözüm olarak bilgisayarların KB5014668 güncellemesinin öncesine döndürülmesini öneren Microsoft, aynı zamanda bilgisayarı birkaç defa yeniden başlatmanın da sorunun çözümünde etkin rol oynayabileceğini belirtti.

 

windows

Bununla birlikte görünen o ki, söz konusu problemin oldukça küçük bir grup üzerinde kendini göstermesi, Microsoft’un bu sorunu düzeltme konusunda ağırdan alacağını anlamamızı sağlıyor. Çünkü teknoloji devi, üst üste yaptığı iki açıklamada da sorunun çözümüne ilişkin herhangi bir güncelleme vadinde bulunmazken, daha çok söz konusu problemin nasıl çözülebileceğine ilişkin tavsiyelerini paylaşmakla yetindi.

Microsoft’un bir sonraki rutin güncelleme tarihi 9 Ağustos. Eğer siz de bu tarz bir şikayetle karşı karşıyaysanız ve sorunu çözemiyorsanız, muhtemelen düzeltme güncellemesinin 9 Ağustos’ta geleceğini bilmek isteyebilirsiniz.

Microsoft iOS kullanıcıları için somut adımlar atıyor