Windows 11 yaması tam 121 hatayı düzeltiyor

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2022 Pazar 9:00 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 6:53 pm

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, en popüler ürünü olan Windows üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Microsoft, bugüne kadar onlarca farklı sektörde yüzlerce farklı cihaz ve ürün geliştiren bir marka. Bir taraftan akıllı telefonlar üzerinde çalışan şirket, diğer bir taraftan ise tablet ve bilgisayar sektörlerindeki pazar payını arttırmanın telaşı içerisinde. Ancak bu sektörlerdeki başarısı ne olursa olsun, Microsoft’u Microsoft yapan hizmeti Windows’tur.

 

Bu durumun farkında olan Amerikalı teknoloji devi de her zaman için önceliğini bu işletim sisteminden yana kullanıyor. Şirketin şu sıralar göz bebeği ise tabi ki en son piyasaya sürülen Windows 11 işletim sistemi.

 

Teknoloji dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Microsoft, en popüler ürünü olan Windows üzerinde çalışmaya devam ediyor.

Uzun bir süredir her ayın ikinci Salı günü servis edildiği için “Salı Yaması” adını alan güvenlik paketi, bu ayda da yine Windows 11’de bulunan güvenlik açıklarını ortadan kaldırdı. Microsoft tarafından yapılan açıklamaya göre, bu ay servis edilen yamayla birlikte tam 121 adet güvenlik açığı ortadan kaldırılırken, bunlardan 17’si ise kritik seviyedeki güvenlik problemleriydi.

 

Özellikle geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ve Twitter’ın 5,5 milyon kullanıcısının kişisel verilerinin çalınmasına neden olan sıfır gün güvenlik açığını da unutmayan Microsoft, bu ay ki Salı yamasıyla 2 sıfır gün güvenlik açığının da kapatıldığını duyurdu.

Bunun haricinde, geçtiğimiz günlerde servis edilen ve Microsoft Edge’de bulunan 20 güvenlik açığını kapatan yamanın da yine kullanıcılar tarafından memnuniyetle karşılandığını da hatırlatalım.

Xiaomi MIX FOLD 2 özellikleri Samsung’u kıskandıracak