Windows 11 muzdarip bir soruna çare olacak

Yayın tarihi: 26 Temmuz 2022 Salı 7:00 am - Güncelleme: 25 Temmuz 2022 Pazartesi 2:41 pm

Microsoft  şu sıralar neredeyse bütün enerjisini Windows 11 işletim sistemine vermiş durumda. Tabi ki bunun çok önemli bir nedeni var: Pazar payları. Son yapılan araştırmalara göre hala bilgisayar kullanıcılarının çok büyük bir kısmı işletim sistemi olarak Windows 10’u tercih ediyor. Üstelik Windows 11 hala ikinci sıraya bile yerleşebilmiş değil.

 

Windows 11 her ne kadar hemen üstünde yer alan Windows 7 ile arasındaki farkı %1 seviyelerine kadar düşürmüş olsa da, yine de bunca emek ve sermaye yatırımı yapılan Windows 11’in hala resmiyette ikinci sıraya bile çıkamaması, Microsoft’u bir hayli tedirgin ediyor.

 

Windows 11

İşte tüm bu nedenlerden dolayı, güncelleme ve geliştirme çalışmalarına hız veren Microsoft, bugün oldukça önemli bir yeniliği daha hayata geçirdiğini duyurdu. Bundan sonra ilk defa bir bilgisayar kurulumu yapacağınız veya bilgisayarınızı baştan tamamen formatlayacağınız zaman, Windows 11 kurulumunu tamamlamadan tüm güncellemeleri de bilgisayarınıza yükleyebileceksiniz.

 

Yani artık önce kurulumu tamamlayıp, bilgisayarı açtıktan sonra da güncellemelerle uğraşmanıza gerek kalmayacak. Windows 11’e entegre edilen yeni özellik sayesinde artık tüm güncellemeler henüz kurulum aşamasında tespit edilerek bilgisayara yüklenebilecek ve kullanıcıların tekrar tekrar uğraşmasının da önüne geçilmiş olunacak.

Bakalım bilgisayar kullanıcılarını oldukça önemli bir zahmetten kurtaran bu yenilik Windows 11 kullanım oranına doğrudan bir katkı yapabilecek mi?

Space Tycoon : Metaverse’e özel sanal oyun alanı