Windows 11 büyük güncelleme için hazırlıkları tamamladı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2022 Çarşamba 12:52 pm

Lansmanından sonra birkaç ay sonra Microsoft nihayet Android uygulamalarını çoğu Windows 11 kullanıcısı için kullanılabilir hale getiriyor. İşte detaylar.

Ocak ayında söz verildiği gibi şirket, Amerikalı kullanıcılar için Amazon Appstore “önizlemesi” ile ilk büyük Windows 11 güncellemesini sunuyor. Ön sürüm, Amazon’un kendi Audible ve Kindle uygulamalarının yanı sıra Lords Mobile ve Khan Academy Kids gibi üçüncü taraf oyunlar da dahil olmak üzere yaklaşık 1.000 uygulama içerecek.

Windows 11

Güncelleme PC’niz ve telefonunuz arasında önemli bir uyum yaratacak. Yükseltme, Android desteğinin ötesinde işletim sistemi geliştirmeleri de getirecek. Windows 11 görev çubuğu artık Teams kullanıcılarının aramaları hızla kapatmasına veya herhangi bir pencereyi paylaşmasına olanak tanıyor. Hava durumu widget’ının görev çubuğu bileşeni canlı bilgileri gösterirken, tarih ve saat artık ikinci bir monitörde de gösteriliyor. Microsoft ayrıca Media Player’ı “tam özellikli” bir müzik kitaplığı vizyonu ile yeniledi. Not Defteri karanlık mod, daha basit menüler ve çok düzeyli geri alma gibi özelliklerle yeniden işlenmiş bir arayüz de sunulacak.

 

Bu güncellemeler, daha önce yapmadıysanız, muhtemelen Windows 11’i yüklemenizi sağlamayacak. Yine de, Microsoft’un geçen yıl yazılımı piyasaya sürdüğünde verdiği sözleri yerine getirmesine yardımcı oluyor diyebiliriz. Ayrıca  ücretsiz yükseltme süresi bitmeden Windows 11’e geçişi hızlandırmak için bir teşvik de sağlayabilir. Her ne olursa olsun şirketin ilk büyük güncellemeyi sunması kullanıcılar açısından oldukça kolaylık sağlayacaktır.

Katlanabilir telefonlar için 2024 kritik yıl olacak!