Windows 10 güncellemesi arıza verdi

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 9:05 am - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 10:35 am

Microsoft, Windows 10 güncellemesi yeni problemler ile haftaya başladı. KB4556799 olarak isimlendirilen bu güncelleme, normal şartlarda çeşitli ek sistem özellikleri getirecekti. Ayrıca güvenlik bakımından önemli bir katkıda bulunması bekleniyordu.

Windows 10 güncellemesi arıza verdi. Ne yazık ki istenildiği gibi olmadı ve kullanıcılar tarafından gelen şikayetlere göre ilginç problemlere neden oldu. Büyük çoğunluk ise ses sistemlerinde sorunlar ortaya çıktığını ve veri kaybı yaşandığını söyledi.

Windows 10

Reddit, Microsoft ve Feedback Hub üzerinden çeşitli paylaşımlarda bulunan kullanıcılar, en çok ses sistemlerinden şikayet ediyordu. Windows 10 platformunun sürekli olarak problem çıkarması nedeniyle, çoğu insan bunları artık sıradan görüyordu. Ancak ilk defa ses sistemlerinde ağır bir arıza meydana geldi.

ABD’li şirket Microsoft tarafından geliştirilen bu işletim sisteminin güncellemesi ile ilgili problemleri gidermek mümkün. Öncelikle ses sistemleri konusunda yaşanan sorunları gidermek istiyorsanız, ses geliştiricilerini devre dışı bırakıp Realtek sürücüsünü yeniden yüklemeniz yeterli olacaktır. Eğer tek problem ses olsaydı bunu yaparak işletim sistemini kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak sorunlar tahmin ettiğinizden çok daha fazla.

Bazı kullanıcılardan gelen bilgilere göre işletim sisteminde büyük bir veri kaybı yaşanıyor. Her ne kadar bu veri kayıplarının sadece şimdi ile sınırlı olduğu söylense bile, yine de pek güvenilir bulunmuyor. Kimileri de güncelleme sonrasında işletim sisteminin mouse gibi donanımları bulamadığını belirtti.

Normal şartlarda böyle problemlerle karşı karşıya kalmayan kullanıcılar, ilk defa ciddi sıkıntılar yaşamaya başladı. Windows 10 güncellemesi yeni problemler için kesin çözüm istiyorsanız; Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Güncelleştirme geçmişini görüntüle > Güncelleştirmeleri kaldır bölümünden bu güncellemeyi iptal edebilirsiniz.

Logitech M590 Multi-Device Silent mouse incelemesi