Will Smith’e Oscar tokatı! 10 yıl boyunca katılamayacak

Yayın tarihi: 9 Nisan 2022 Cumartesi 1:22 am - Güncelleme: 30 Ağustos 2022 Salı 11:25 am

Oscar Ödülleri’nde eşi hakkında espri yapan komedyen Chris Rock’a tokat atan Will Smith, 10 yıl boyunca etkinliklere katılamayacak. Smith, verilen karar ilişkin olarak, “Akademi’nin kararına saygılıyım, kabul ediyorum” dedi.

2022 Oscar Ödülleri’nde komedyen Chris Rock, Will Smith’in eşi hakkında bir espri yaptı. Rock’ın esprisine sinirlenen Smith, sahneye çıkarak Rock’a tokat attı. Yaşanan olay başta bir mizansen olarak düşünülse de ardından Smith’in ‘eşimin adını ağzına alma’ diyerek bağırması durumun ciddiyetini kavrattı.

10 YILLIK CEZA

ABD’de Oscar ödüllerini düzenleyen Motion Picture Academy, Will Smith’e etkinliklere 10 yıl katılamama cezası verdi.

Akademi Yönetim Kurulu toplantısından sonra yapılan açıklamada, “94. Oscar ödül töreni, Bay Smith’in sahnede sergilediği kabul edilemez ve zararlı davranışlarla gölgelendi.” denildi.

Açıklamada, Smith’in 10 yıl boyunca Akademi’nin etkinliklerine katılmasının yasaklandığı belirtilerek, tören gecesi Smith’in tavrına karşılık uygun adım atılamadığı ve salonda kalmasına izin verildiği için de özür dilendi.

Smith’in o gece aldığı ödülün geri alınıp alınmayacağı veya 10 yıl boyunca Oscar’a aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda ise bir detay verilmedi.

“KARARI KABUL EDİYORUM”

Akademinin kararına karşı açıklama yapan Will Smith de “Akademi’nin kararına saygılıyım, kabul ediyorum.” ifadesini kullandı.

 

 

Jim Carrey’den Will Smith’in ayakta alkışlanmasına tepki!