WhatsApp’tan bir yeni özellik daha

Yayın tarihi: 16 Nisan 2022 Cumartesi 7:52 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2022 Cumartesi 7:54 pm

Herkesin günde birkaç defa ziyaret ettiği WhatsApp, yine hepimizin gözüne çarpan son görülme özelliği için değişime gidiyor.

Telegram’dan Signal’e kadar her mesajlaşma uygulaması, belli bir oranda gizlilik seçeneklerine erişmenize izin veriyor. Böylece mesajlaştığınız kişinin sizin profilinizin ne kadarını görüntüleyebileceğine karar vermiş oluyorsunuz. Telegram bu konuda iyiyken WhatsApp biraz geri kalmıştı. Son olarak WhatsApp da gizlilik seçeneklerine eklemeler yapılıyor.

WhatsApp, yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor

WhatsApp’ın bazı gizlilik özelliklerini sadece seçtiğiniz kişilere kapalı ya da açık olarak özelleştirebiliyorsunuz. En önemli gizlilik seçeneklerinden biri olan son görülme, ne yazık ki böyle bir özelleştirmeye izin vermiyordu. Ancak WhatsApp’ın iOS sürümüne geleceği ortaya çıktı ki, artık son görülmenizi sadece seçtiğiniz kişilerden gizleyebilirsiniz.

Eğer bu şekilde sadece seçtiğiniz kişiden son görülmenizi gizlerseniz, siz de o kişinin son görülmesine bakamazsınız. Bu yüzden özelliği kullanırken iki defa düşünmenizde fayda var. Özellik şu an dağıtım aşamasında olsa da her kullanıcı tarafından erişilebilir halde değil. Uygulamayı son sürüme güncelleyip ayarlardan bu özelliğin gelip gelmediğine bakabilirsiniz. Gelmemişse yapabileceğiniz tek şey biraz beklemek.

Özelliğin ilerleyen zamanlarda Android‘e gelip gelmeyeceğine dair henüz bir bilgi yok.