Whatsapp’ta yeni değişiklik

Yayın tarihi: 14 Kasım 2021 Pazar 9:26 am - Güncelleme: 14 Kasım 2021 Pazar 9:26 am

Whatsapp yeni beta sürümü kapsamında değişikliğe gidiyor. Yeni beta sürümünde birtakım yeni gizlilik özellikleri geldi.

Whatsapp’ta son görülmelerinizi artık sadece izin verdiğiniz kişiler görecek. Yeni beta sürümünde profil fotoğrafları, hakkında bilgileri ve son görülmeler bundan sonra sadece izin verilen kişiler tarafından görebilecek ve telefonlar açık olmasa dahi WhatsApp diğer cihazlardan kullanılabilecek.

Yeni gelen beta sürümü sayesinde WhatsApp’a, kullanıcıların profil fotoğraflarını, uygulamaya en son ne zaman girdiklerini ve hakkında kısmını kimlerin görebileceklerini seçebilmelerini sağlayacak için yeni özellikler geldi. WhatsApp’ın 2.21.230.15 sürümü, belirli beta test kullanıcıları için yeni “Harici Kişilerim” özelliğini getiriyor. Bununla birlikte, “Herkes”, “Kişilerim” veya “Kimse’nin bilgileri görmemesine izin vermeye ek olarak, artık kullanıcılar profil fotoğraflarını, son görülmelerini veya hakkında bilgilerini görmesini istemedikleri kişileri seçebilecekler.

Telefon kapalı olsa dahi WhatsApp hesabı, en fazla 4 olmak üzere başka cihazlara da bağlayabilecek. Yayınlanan duyuruya göre; WhatsApp’ın güncel olmayan bir sürümünü kullanan veya bu özelliği henüz etkinleştirmemiş olan kişiler, onları hariç tutmanız halinde bilgilerinizi göremeyecek.

AYNI ANDA 4 CİHAZLA BAĞLANILABİLECEK

WhatsApp beta sürümüyle birlikte şirket aynı zamanda, çok cihazlı beta programını devre dışı bırakma seçeneğini kaldırıyor , bu da şirketin uygulamaya gelen en önemli özelliklerden biri yapmayı planladığı için kullanıcıların artık programdan çıkamayacağı anlamına geliyor. WhatsApp’ın en son sürümünü kullanmakta olan herhangi bir kullanıcı, dilerse çoklu cihaz desteğini deneyimleyebilir. Şirketin buna dair yaptığı açıklamada, “çoklu cihaz beta; Web, Masaüstü ve Portal için WhatsApp’ın yeni bir sürümünü denemeniz için size erken erişim sağlayan bir katılım programıdır. Çoklu cihaz betasına katılırsanız, telefonunuzu bağlı tutmanıza gerek kalmadan bağlantılı yardımcı cihazları kullanabileceksiniz.” ifadelerine yer verildi.

Bu herkese açık beta programına kaydolarak WhatsApp’ı aynı anda maksimum dört cihazda kullanmanız mümkün; ancak aynı anda WhatsApp hesabınıza sadece bir telefon bağlayabilirsiniz. Tabii bunun için önce WhatsApp hesabını kaydetmeniz ve yeni cihazları telefonunuza bağlamanız gerekiyor. Telefonunuzu 2 haftadan daha uzun süre kullanmamanız durumunda ise, telefona bağlı olan diğer cihazlarla WhatsApp bağlantınız kesilir.