WhatsApp’ta birisinin size bağırdığını anlayabileceksiniz

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 12:00 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2021 Pazartesi 7:34 pm

Instagram gibi platformlarda gelen mesajlar dalga şeklinde görülebiliyor. Böylece birisinin size bağırıp bağırmadığını çok rahat bir şekilde öncesinde anlamanız mümkün. Şimdi ise aynı özellik WhatsApp uygulamasına geliyor.

Şimdilik iOS sürümünde test edilen bu yeni sesli mesaj özelliği tüm kullanıcılara dağıtılacak.

WhatsApp iOS uygulaması 2.21.240.18 sürümündeki beta kullanıcıları için yeni özellik gösteriliyor. Bu özellik ile birlikte size mesaj geldiğinde ses dalgası şeklinde görmeniz mümkün olacak. WhatsApp yaklaşık olarak 6 aydır bu özellik üzerinde çalışıyor. Yani sonuca neredeyse ulaşmak üzere.

bağırıp

Sesin dalga biçiminde gönderilmesinin en önemli olumlu yanlarından birisi de mesajın içeriğini tahmin etme imkanımızın olması. Mesela ses dalgaları yoğun ve uzun ise karşı tarafın size bağırdığını anlamanız mümkün. Bu birçok konuda avantaj sağlayabilir. WhatsApp ses özelliğini kullanmak isteyenler iOS üzerinden bunu yapabilir.

Tüm bunlara ek olarak WhatsApp mesajlarında herhangi bir emojiyi tepki olarak bırakmak mümkün olacak. Ancak bununla ilgili henüz çalışmalar devam ediyor. Şimdilik uygulama bünyesinde bazı emojiler mevcut olsa bile yine de nasıl bir karar verileceği net değil.

Razer Sieren V2 Pro : Kullanımı kolay, iyi performans sunan bir mikrofon