WhatsApp yeni özelliğini duyurdu!

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 5:59 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 6:00 pm

Anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp bünyesine yeni bir özellik daha ekledi. Uygulamada, artık ‘kanallar’ isminin verildiği yeni bir özellik olacak. WhatsApp bu özellikle gizliliği daha fazla ön planda tutmayı planlıyor.

Dünyanın en çok kullanıcısına sahip iletişim uygulamalarından biri olan WhatsApp, yeni özellikler üzerine çalışmayı sürdürüyor. Uygulama, gizliliği ön planda tuttuğu yeni özelliğini duyurdu. Kullanıcılar, ‘Kanallar’ özelliği sayesinde durum sekmesini de kapsayacak olan “Güncellemeler” adlı ayrı bir sekmede takip ettikleri kanalların paylaştığı içerikleri görüntüleyebilecek.

Konu hakkında açıklama yapan uygulama yetkilileri, “WhatsApp’ın Kanallar özelliğinde metin, fotoğraf, video, sticker ve anket gibi standart mesaj bölümünde yer alan tüm teknolojiler kullanılabilecek. Sadece kanal yetkililerinin mesaj yazabileceği özellik, yakında kullanıcılarımıza sunulacak” dedi.

Shift Delete’in haberine göre, gizliliğin ön planda olacağını belirten şirket, ‘Kanallar’ özelliğinde kullanıcıların kişisel bilgilerinin kimseyle paylaşılmayacağını vurguladı. Kanal yöneticilerinin de kişisel bilgileri göremeyeceğini ifade eden firma, kanalların geçmişini yalnızca 30 gün boyunca sunucularında saklayacaklarını belirtti.

WhatsApp, yeni özelliğini ilk olarak Kolombiya ve Singapur’da kullanıma sunacak. Önümüzdeki aylarda bu özelliğin daha fazla ülkede kullanıma sunulması bekleniyor.

Numara verirken kaygılanmaya son! WhatsApp’ta yeni dönem başlıyor