WhatsApp Web güven tazeledi

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 15 Mart 2022 Salı 6:06 pm

Her ne kadar zaman zaman getirdiği yeni kurallar ve uygulamak istediği yeni politikalarla şimşekleri üzerine çekse de, WhatsApp yine de dünyanın tartışmasız bir numaralı internet tabanlı anlık mesajlaşma servisi konumunda.

Şirketin dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Meta (eski adıyla Facebook) kuruluşu olduğu düşünüldüğünde, bu statüsünü kolay kolay kaybetmesi de mümkün görünmüyor.

Bununla birlikte şirket yine de konumunu sağlamlaştırmak için, güncelleme çalışmalarına ve güvenlik önlemlerini arttırmaya devam ediyor. Bilindiği üzere, dileyen kullanıcılar akıllı telefonlarındaki WhatsApp uygulamasını WhatsApp Web sayesinde bilgisayarlarından da kullanabiliyorlar. Bunun için tek yapmaları gereken şey https://web.whatsapp.com/ adresine gidip, akıllı telefonlarında yüklü WhatsApp uygulamasındaki QR kod okuyucu ile bu alanda çıkan QR kodu okutarak telefonlarını bilgisayarlarına entegre etmek.

 

WhatsApp

İşte son zamanlarda WhatsApp’ı bu şekilde kullananların sayısı bir hayli arttı. Bu durumun kaçınılmaz bir sonucu ise, siber korsanların ilgisinin de bu yöne kaymış olması. Kullanıcılarının herhangi bir güvenlik sorunu yaşamasını istemeyen Meta ise, WhatsApp Web için yeni bir güvenlik önlemi üzerinde çalıştığını duyurdu.

Ünlü güvenlik şirketi Code Verify ile çalışmaya başladığını açıklana Meta, bu sayede kullanıcılarının artık WhatsApp Web’e bağlanırken bir tür doğrulama kodu girmesinin gerekeceğini, bu sayede de siber korsanlar tarafından kişisel verilere ve mesajlara ulaşabilme ihtimalini kapsam dışı bırakacaklarını duyurdu.

Halen test aşamasında olan bu yeni özelliğin önümüzdeki günlerden itibaren bölgeler halinde sırayla kullanımına sunulması bekleniyor.

Samsung Galaxy M53 5G fiyatı ve özellikleri sızdırıldı