WhatsApp uygulamasını e-ticaret platformuna dönüşecek

Yayın tarihi: 25 Haziran 2021 Cuma 8:30 am - Güncelleme: 24 Haziran 2021 Perşembe 2:46 pm

WhatsAapp Zuckerberg’in gözünü döndürdü. Zuckerberg  WhatsApp uygulamasını e-ticaret platformuna dönüştürecek.

Facebook, Instagram ve WhatsApp gibi platformlar genellikle Mark Zuckerberg’in hırsı doğrultusunda şekilleniyorlar. Öyle ki Facebook ve Instagram resmen bir e-ticaret merkezine dönüştü. Buna karşın WhatsApp ile ilgili çok fazla değişiklik yapılmamıştı. En azından bugüne kadar.

Kullanıcılar WhatsApp platformunda reklam olmamasını olumlu karşılıyor. Ancak geçtiğimiz günlerde güncelleme ile birlikte tüm verilerin Facebook ile paylaşılacağı ifade edilmişti. Dolaysıyla bu günlerde  WhatsApp platformunda e-ticaret faaliyetlerinin çok daha yaygın bir şekilde kullanılacağı kesin gözüyle bakılıyor.

WhatsAapp

Yapılan açıklamalara göre WhatsApp üzerinden mağazalar çok daha aktif çalışabilecek. Hatta kullanıcıların artırılmış gerçeklik destekli reklamlar görebileceği bile söyleniyor.  Bu özellik Instagram üzerinden de kullanılacak. Dolaysıyla WhatsApp ise e-ticaret için bağlantı kurma desteği sunacak.

Facebook, WhatsApp ve Instagram platformları e-ticaret konusunda birbiriyle çok daha bağlantılı çalışacak kullanıcılar doğrudan mağaza sahiplerinin WhatsApp hesaplarına bağlanabilecek. Ayrıca görsel arama özelliği ile birlikte doğru ürünler daha rahat bulunacak. Sahte ürünler hızlı bir şekilde algılanacak.

Mark Zuckerberg tarafından yeni düzenlemelerin en geç 1 hafta içerisinde uygulamalara sunulacağı söyleniyor. Böylece WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi platformlar e-ticaret altyapısına kavuşacak.

The Witcher 2. sezon yayın tarihi netleşti