WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcılar ne yapacak

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 8:30 am - Güncelleme: 22 Şubat 2021 Pazartesi 2:17 pm

Bilindiği üzere Facebook WhatsApp ’ın yeni kullanıcı sözleşmesi için 15 Mayıs’ı işaret etmişti. Peki bu sözleşmeyi kabul etmeyenlerin WhatsApp hesaplarına ne olacak? İşte yanıtı.

Facebook 8 Şubat’ta yürürlüğe girecek olan WhatsApp’ın yeni kullanıcı sözleşmesini 15 Mayıs’a ertelemişti. Facebook bu süre içerisinde kullanıcılara yeni sözleşmeyi daha kapsamlı bir şekilde anlatarak veri ihlali ile ilgili birşeyin olmadığını söyleyecekti.

Peki 15 Mayıs sonrasında ne olacak. Bunun detaylardı da ortaya çıktı. Eğer WhatsApp’ın direttiği sözleşmeyi kabul etmezseniz belli bir süre sonun hesabınız, konuşmalarınız, geçmişiniz tamamen silinecek. Süreç kısaca şu şekilde işleyecek.

Facebook WhatsApp

Sözleşmeyi kabul etmediğiniz takdirde WhatsApp’a girişiniz tamamen engellenecek. Yani kişilerinize ya da sohbetlerinize erişemeyeceksiniz. Uygulamaya her girişinizde Facebook size tekrar tekrar sözleşmeyi kabul etmenizi söyleyecek.

Bunu 120 gün boyunca tekrarlayacak. Bu 120 günlük süre boyunca hesabınız pasif moduna alınacak. Eğer 120 gün sonunda Facebook’un direttiği sözleşmeyi hala kabul etmediyseniz o zaman hesabınız tamamen silinmiş olacak.

Dip not olarak belirtelim. Bu sözleşmeden Avrupa ülkeleri hala muaf konumda. Yani Avrupa’daki kullanıcılar sözleşmeyi kabul etmeseler dahi WhatsApp’ı sorunsuz bir şekilde kullanmaya devam edecekler.

Türkiye, ilk etapta bu ayrımcılığa hayli sert bir tepki göstermişti. Bakalım 15 Mayıs’ta neler yaşanacak. Eğer Facebook söylediği gibi kullanıcı sözleşmesinde diretirse o zaman Telegram ikinci bir rekoru kırabilir. Sonuç olarak bekleyip göreceğiz.

Türkiye’den Bitcoin (BTC) nasıl alınır?