WhatsApp sohbetleri iOS’tan Android cihazlara aktarılabilecek

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2021 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 1 Ağustos 2021 Pazar 1:19 pm

Google’ın veri geri yükleme aracı, yakında kullanıcıların WhatsApp sohbetlerini iOS’tan Android cihazlara aktarmalarına izin verebilir. Google Play mağazasına yakın zamanda eklenen uygulamanın en son güncellemesi, WhatsApp sohbet geçmişini bir iPhone’dan Android telefona kopyalamanın bir yolunu sunacak.

Eğer yeni bir Android telefon kuruyorsanız, iOS’tan verileri geri yükleme seçeneğine sahip olacaksınız. Geçen hafta Google, Google Play Store‘dan indirebileceğiniz Google Veri Geri Yükleme Aracı adlı ayrı bir uygulama başlattı.

 

WhatsApp

Varsayılan olarak, bir Android cihazdaki veri geri yükleme aracı, yeni bir Android telefon kurarken eski bir cihazdan verilerinizi aktarmak istediğinizde görünecek. Google, WhatsApp’ın platformlar arası sohbet aktarımı özelliği hakkında şu an için herhangi bir bilgi paylaşmadı. Görünüşe göre hem Google hem de mesajlaşma devi, sohbetleri iOS’tan Android’e aktarmanın bir yolu üzerinde çalışıyor ve özellik yüksek ihtimalle yakında resmi olarak açıklanacak. Ancak şu ana kadar ne Google ne de WhatsApp bu konuda herhangi bir bilgi paylaşmadı.

9to5Google’a  göre, uygulamanın en son güncellemesi WhatsApp sohbetini kopyalamaya yönelik bazı referanslar içeriyor. İşte o detaylar: Yeni Android telefonu kurarken, geri yüklenecek veri seçeneğine sahip olacaksınız. Bu seçeneğe dokunduğunuzda WhatsApp verileri için bir QR kodu tarama seçeneği olacak. Bundan sonra Başlat seçeneğine tıklamanız gerekecek. Ardından iPhone’da WhatsApp’ı açmanız gerekecek. Ayarlar’a ve ardından Sohbetler’e gidip sohbetleri Android’e taşı seçeneğini seçmeniz gerek. Mayıs 2021’de iPhone’dan Android’e WhatsApp veri aktarımı özelliğini test eden bir rapor yayınlanmıştı. WABetaInfo’nun raporu, yeni güncellemeden sonra sohbetlerin Android’den iOS’a ve iOS’tan Android’e kolayca aktarılabileceğini söyledi.

Huawei P50 Pro, Kirin 9000 5G varyantı alacak