WhatsApp sohbet aktarma seçenekleri genişletildi

Yayın tarihi: 18 Haziran 2022 Cumartesi 11:30 am - Güncelleme: 17 Haziran 2022 Cuma 8:00 pm

Salı günü Mark Zuckerberg, tüm Android akıllı telefon kullanıcıları için en çok istenen özellik güncellemesini paylaştı, yani sohbetleri iOS cihazlarına aktarma yeteneği. Zuckerberg, haberi resmi Facebook hesabından paylaştı.

Bir gönderide, “WhatsApp’a telefonlar arasında güvenli bir şekilde geçiş yapma ve sohbet geçmişinizi, fotoğraflarınızı, videolarınızı ve sesli mesajlarınızı Android ve iPhone arasında uçtan uca şifrelemeyi korurken aktarma özelliğini ekliyoruz. Bu, en çok istenen özelliktir. Geçen yıl iPhone’dan Android’e geçiş özelliğini kullanıma sunduk ve şimdi Android’i de iPhone’a ekledik.”

 

Geçen yıl WhatsApp , iOS’tan Android’e sohbet aktarımını başlatmıştı.

WABetaInfo raporuna göre, sohbet geçmişinin geçiş sürecini başlatmak için bir kullanıcının bir Android cihazında Android 5’in ve iPhone’da iOS 15.5’in yüklü olması gerekir.

Ayrıca, aktarım özelliğinin beta sürümü olduğu için iOS 16’da çalışacağının garanti edilmediğini belirtti . WhatsApp, iOS’un beta sürümleri için destek sağlamaz.

WhatsApp sohbet geçmişini Android’den iOS’a nasıl aktaracağınız aşağıda açıklanmıştır:

 

Her iki cihazı da bir güç kaynağına bağlayın. Burada verileri taşımak için bir kabloya gerek yoktur. Bu durumda, her iki cihazı da aynı Wi-Fi ağına bağlayın.

WhatsApp sohbet aktarma

iOS’a Taşı uygulamasını kullanmak için iPhone’un fabrikadan yeni çıkmış olması veya iPhone ayarlarından sıfırlanması gerekir.

Android cihazında iOS’a Taşı uygulamasını açın ve uygulamanın ne istediğini takip edin.

Android’de iPhone’unuzda görüntülenen kodun aynısını girin, Veri Aktarma ekranında WhatsApp’ı seçtiğinizden emin olun.

 

Android cihazınızda BAŞLAT’a dokunun ve tüm veriler taşınana kadar bekleyin. Veriler taşındıktan sonra Android cihazınızdan çıkış yapacaksınız.

Şimdi iOS’a Taşı uygulamasına dönmek için İLERİ üzerine dokunun. Son olarak, verileri Android cihazınızdan iPhone’unuza aktarmaya devam edebilir ve Move to iOS uygulamasının işlemi tamamlamasını bekleyebilirsiniz.

iOS cihazını etkinleştirdikten sonra, App Store’dan WhatsApp Messenger’ın en son sürümünü yükleyin. Eski Android cihazınızda kullandığınız telefon numarasını kullanarak WhatsApp’ta oturum açın.

iPhone için WhatsApp‘a giriş yaptıktan sonra, sohbetleriniz ve medyanız iOS cihazını gösterecek.

PS5 güncellemesi TikTok benzeri bir düzenleyici getiriyor!