WhatsApp mesajların kaybolma özelliği uzatıldı

Yayın tarihi: 8 Aralık 2021 Çarşamba 11:00 am - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 7:52 pm

WhatsApp mesajların kaybolma özelliği ile ilgili bazı yeni çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonuçlandı ve güncelleme olarak kullanıcılara sunulacak. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en çok kullanılan uygulamaları içerisinde yer alan WhatsApp mesajların kaybolma özelliği ile büyük ses getirmeyi başarmıştı. Bu uygulama küresel çapta çok fazla tartışmaya neden oluyordu. Özellikle güvenlik ve gizlilik konusunda herkesin kafasında soru işaretleri vardı.

Facebook şirketinin ismi Meta olarak değiştikten sonra yeni bazı güncellemeler geldi. Bu güncellemelerden birisi de kaybolan mesajlar özelliği ile ilgili. Normal şartlarda herhangi bir mesajı 7 gün sonra kaybolacak şekilde gönderme imkanınız vardı. Ancak bu özellik bazı yeni güncellemeler aldı.

WhatsApp

WhatsApp ile ilgili gelen özellik bu kaybolan mesajların süresi ile ilgili. Bundan sonra 24 saat ve 3 ay sonra da mesajları kaybolacak şekilde düzenlemek mümkün. Böylece WhatsApp yeni bir zaman seçeneği eklenmiş oldu. Sadece 7 gün olarak sınırlanması birçok kullanıcıyı tatmin etmemişti.

 

WhatsApp ilk etapta 7 günlük kaybolma süresinin denedi. Böylece özelliğin kullanıcılar için nasıl bir etki oluşturacağı araştırıldı. Sonuçlara bakılırsa WhatsApp kullanıcı memnuniyeti sağlamış gibi görünüyor. Bunun üzerine şirket 24 saat ve 3 aylık periyotlar daha ekledi. WhatsApp mesajların kaybolma özelliği sayesinde kullanıcılar 3 farklı zaman diliminde seçim yapabiliyor.

WhatsApp ses özelliğini değiştiriyor: Birisinin size bağırdığını anlayabileceksiniz

Bir kişinin sohbet ekranına girdikten sonra attığınız mesajın kaybolma özelliğini ayarlamanız mümkün.