Whatsapp kurucusu Signal’ın Ceo’su yerine geçti

Yayın tarihi: 13 Ocak 2022 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 12 Ocak 2022 Çarşamba 4:46 pm

Özgür ve açık kaynaklı, çapraz platform şifreli mesajlaşma yazılımı olan Signal’in Ceo’su Moxie Marlinspike istifa etti.

 Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirmekte olan Signal internet üzerinden dosyaları, sesli mesajları, görselleri ve videoları içerebilen kişiler arası mesajları veya grup mesajlarını göndermek için kullanılıyor.

Mesajlaşma uygulamaları arasında popüler olan Signal’in kurucusu ve Ceo’su Moxie Marlinspike şirketin başarısı için görevinden istifa ettiğini duyurdu. Ceo Moxie Marlinspike yayınladığı blog yazısında 10 yıldır Signal’i geliştirmek için çalıştığını ifade etti. Marlinspike artık nadiren kod yazdığını ve Ceo’luğu bırakmaya hazır olduğunu ifade etti.

 

Signal

Whatsapp ile ilgili sorunların yaşandığı günlerde Whatsapp alternatifi olarak öne çıkan mesajlaşma uygulamalarından biri de Signal’di. Elon Musk’ın attığı ‘Signal kullanın’ tweeti ile kullanıcı sayısı oldukça artan mesajlaşma uygulaması Signal şirketinden bugün gelen haber şaşırttı.

Moxie Marlinspike’ın blog yazısında Ceo arayışında olduğunu ifade etmesinin ardından adayları beklediği açıklandı. Yeni Ceo belli olana kadar geçici olarak görevlendirme yapıldı. Yeni Ceo belli olana kadar Signal Ceo’luk görevini geçici olarak bir mobil mesajlaşma uygulaması olan Whatsap’ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Brian Acton üstlendi. Amerikalı girişimci ve bilgisayar programcısı olan Brian Acton 2018’de Moxie Marlinspik ile kurduğu Signal Vakfı’nın yönetim kurulu başkanıydı.

Skoda Octavia fiyatları 600 bin TL’ye yaklaştı! İşte tüm detaylar!