WhatsApp kullanıcıları alışveriş yapabilecekler

Yayın tarihi: 17 Haziran 2020 Çarşamba 8:00 am - Güncelleme: 16 Haziran 2020 Salı 7:40 pm

Buna göre WhatsApp kullanıcıları artık uygulama içinden bir satıcıya para gönderip alışveriş yapabilecekler.

WhatsApp kullanıcıları alışveriş yapabilecekler. Aynı zamanda kullanıcılar birbirlerine de para gönderebilecek ve bu transfer işlemi için komisyon da ödemeyecekler. Ancak komisyonun devreden çıkması için kullanıcıların kredi kartından ödeme yapmıyor olması gerekiyor.

WhatsApp kullanıcıları alışveriş yapabilecekler

Kullanıcılar, Facebook marketplace/pazaryeri’nde alışveriş yaparken kullandıkları Facebook Pay hesabıyla artık WhatsApp üzerinden de alışveriş yapabiliyor olacak.

Şimdilik sadece Brezilya’da devreye giren özelliğin yakın zamanda tüm dünyada kullanıma girmesi bekleniyor. İlk aşamada Brezilya’daki büyük bankalar tarafından desteklenen yeni uygulamada ayrıca Visa ve Mastercard kartları da geçerli olacak.

Para gönderimini onaylamak için kullanıcının 6 haneli bir şifreyi girmesi veya parmak izini okutması gerekecek. Yani, kullanıcının telefonunu ele geçirip kendine para göndermek isteyen kötü niyetli kişilere de geçit verilmeyecek.

WhatsApp yakında, uygulama içinde mağaza açılmasına da izin verecek. Böylece satıcılar, WhatsApp içinde ürünlerini tanıtıp doğrudan sipariş alabilecekler. Bu da 3 milyara yakın kullanıcısı olan WhatsApp’ın, Amazon’a rakip olması anlamına geliyor.

Peki siz WhatsApp üzerinden arkadaşlarııza, tanıdıklarınıza, ailenize para gönderir almak ister misiniz? Bu uygulamanın faydaları ve zararları neler olabilir sizce?

ÖSYM YKS sınav yerleri açıklandı