WhatsApp konuşmaları için beklenen yenilik

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 8 Temmuz 2022 Cuma 2:20 pm

WhatsApp’ın, daha fazla beta test kullanıcısı için sohbetleri Android’den iOS’a platformlar arasında taşıma özelliğini kullanıma sunmaya başladığı bildiriliyor.

Bir rapora göre, özelliğin daha geniş kullanıma sunulması, WhatsApp for Android beta 2.22.15.11 güncellemesiyle birlikte geliyor. Özelliğin ilk kullanıma sunulacağı Haziran ayı ortasında WhatsApp’ın ana şirketi Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg tarafından duyuruldu. Platformlar arasında sohbet aktarma özelliği ilk olarak Ağustos 2021’deki Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde açıklandı. Güncellemenin önümüzdeki haftalarda daha fazla WhatsApp hesabına ulaşması bekleniyor.

 

Özellik izleyicisi Wabetainfo tarafından hazırlanan bir rapora göre, WhatsApp, Android için WhatsApp beta 2.22.15.11’de daha fazla beta test cihazı için Android telefonlardan iPhone’lara veri aktarma özelliğini kullanıma sunmaya başladı. Bu özellik daha önce yalnızca A/B test kullanıcıları için mevcuttu ve rapora göre birçok kişi sohbet geçmişini Android’den iOS’a aktaramadı.

whatsapp

Haziran ortasında, Meta CEO’su Mark Zuckerberg, bir Facebook gönderisiyle özelliğin ilk kullanıma sunulacağını duyurdu. Bu duyuru, WhatsApp’ın geçen yıl 11 Ağustos’ta Samsung Galaxy Unpacked etkinliğinde WhatsApp sohbetlerinin iOS’tan Android’e aktarılmasına izin veren özelliği ilk kez açıklamasından yaklaşık 10 ay sonra geldi.

WhatsApp, ilk kullanıma sunulduğunda,kullanıcıların Android telefonlardan iPhone’lara veri aktarmalarına izin verecek beta güncellemesinin yavaş yavaş yayıldığını ve tüm kullanıcılara ulaşmasının yaklaşık bir hafta süreceğini söylenmişti.

 

WhatsApp’ın resmi web sitesindeki bir SSS’ye göre, bir Android akıllı telefondan bir iPhone’a veri aktarmak için, kullanıcıların Android 5 veya üstünü çalıştıran Android akıllı telefonlarına Move to iOS uygulamasını yüklemeleri gerekir. Kullanıcıların veri aktarmak istediği iPhone, en az iOS 15.5 çalıştırıyor olmalıdır. Özelliği etkinleştirmek için, kullanıcıların her iki el cihazında da aynı telefon numarasıyla Android için WhatsApp 2.22.7.74 veya sonraki sürümünü çalıştırıyor olması gerekir.

Twitter Hindistan hükümetine dava açacak