WhatsApp hizmetleri bununla sınırlı kalmayacak

Yayın tarihi: 12 Kasım 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 1:00 am

WhatsApp alışveriş özelliği kısa süre içerisinde bütün dünyada aynı anda kullanıma açılıyor. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Facebook tarafından geliştirilen WhatsApp, alışveriş özelliği sayesinde çok kısa bir süre içerisinde alışverişinizi tamamlamanızı sağlıyor. Bu artık kesin olarak bir şirket politikası haline geldi. Instagram geçtiğimiz günlerde yine buna benzer bir hizmetle geldi.

Facebook tarafından geliştirilen stratejilere göre, online satışlar büyük oranda desteklenecek. Üstelik kullanıcıların, ürünler hakkında işletme ile doğrudan iletişim kurabilmesi de önemli görülüyor. Bu nedenle WhatsApp da dahil olmak üzere birçok uygulama üzerinden süreç işletiliyor.

WhatsApp hizmetleri ile ilgili son dönemlerde çok fazla haber gelmeye başladı. Özellikle online ticaret konusunda çok fazla çaba harcanıyor. Facebook tarafından geliştirilen WhatsApp, bundan sonra işletme hesaplarından ücret almayacak.

WhatsApp alışveriş özelliği

WhatsApp business uzun bir süredir işletmelerden lisans ücreti alıyordu. Ancak yeni yapılan düzenleme ile birlikte, bu ücret kaldırıldı. Şirketin özellikle de orta ve küçük ölçekli işletmeler için müşteriler ile direkt iletişim kurma çalışmaları yaptığı ifade edildi. Buradaki amaç aradaki duvarları kırabilmek.

WhatsApp tarafından geliştirilen alışveriş sistemi, bildiğiniz klasik e-ticaret seviyesine kadar ulaşabilir. Bu nedenle potansiyelinin çok fazla olduğunu söyleyebiliriz. Şimdilik WhatsApp platformu, e-ticaret seviyesine gelmek istemiyor.

Bu özelliğin ne zaman geleceğinden de bahsedelim. Çok kısa bir süre içerisinde bütün kullanıcılara dağıtılacak diyebiliriz. Sizce bu tür özellikler alışveriş dünyası içerisinde neleri değiştirebilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.