WhatsApp güncellemelerle sorunları çözmeyi amaçlıyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2022 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 2:26 pm

Akıllı telefon dünyasının en popüler internet tabanlı anlık iletişim servisi WhatsApp, güncellemeler sayesinde kendini geliştirmeye devam ediyor.

WhatsApp, internet tabanlı anlık iletişim servisleri arasında uzak ara en popüler olanı. Her ne kadar Çinli rakibi WeChat ile arasında yalnızca 100 milyon kadar kullanıcı farkı olsa da, bu durumun altında yatan sebebin Çin vatandaşlarının WeChat kullanmaya zorlanması olduğu düşünüldüğünde, WhatsApp’ın liderliği iyice tartışılmaz hale geliyor. Amerikalı teknoloji devi ise, bu konumunu sürekli gelişip yenilenmesine borçlu.

 

Yıl başından bu yana mesajlara emojilerle tepki vermekten tutun da, grup kullanıcı sayısının arttırılmasına kadar onlarca farklı alanda son derece işlevsel güncellemeler sunan WhatsApp, şimdilerde ise çoklu giriş standardına yeni güvenlik önlemleri tanımlayarak kişisel verilerin mahremiyetine daha fazla önem gösterilmesini amaçlıyor.

 

WhatsApp

Bir süredir çoklu girişlerdeki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu dile getiren kullanıcılarının bu şikayetlerine kulak veren WhatsApp, hesaplarını birçok farklı cihazdan kullananlar için yeni bir denetleme mekanizması daha servis edecek. İlk gelen bilgilere göre, güncellemenin servis edilmesinin ardından artık kullanıcılar hesaplarına giriş yapmayı deneyen ancak başarılı olamayan giriş denemelerinin kimin tarafından, ne zaman ve hangi cihaz üzerinden gerçekleştirilmeye çalışıldığını gösteren bir bildirim alacaklar.

 

Ayrıca hesaplarını farklı cihazlar arasında sık sık değiştirerek kullanan WhatsApp kullanıcıları da güncelleme sonrası Oturum Açma Onayı adı verilen bir güvenlik adımının ardından kendi hesaplarına ulaşabilecekler. Tabi güncellemenin henüz gelişim aşamasında olduğunu ve ne zaman servis edileceğine dair kesin bir bilginin bulunmadığını da hatırlatalım.

Galaxy Buds 2 Pro özellikleri belli oldu