WhatsApp grupları yeni kısıtlamalara maruz kalacak

Yayın tarihi: 13 Mart 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 3:23 pm

WhatsApp grupları yeni kısıtlama kararları ile karşı karşıya kalacak. Özellikle son dönemlerde bilgi kirliliğini önlemek için böyle bir çalışma yapıldığı söyleniyor.

Mutlaka herkesin bir şekilde dahil olduğu WhatsApp grupları yeni kısıtlama kararları ile zorlanıyor. 2009 yılında kurulan haberleşme uygulaması WhatsApp, her gün 100 milyar civarında mesajın gönderildiği bir platform. Bu nedenle çok sık bir şekilde kullanılıyor. Tüm bunlara ek olarak 2 milyar kişi sistemin içinde.

Tüm bu büyük bir potansiyel, WhatsApp platformunu spekülatif haberlerin merkezi haline getiriyor. Kullanıcıların aktif olmasından ve haberlerin hızlı bir şekilde yayılmasından dolayı WhatsApp önemli bir platform. Meta, bu platformda yalan haberlerin yayılmasını engellemek istiyor.

WhatsApp grupları

Konuyla ilgili ortaya çıkan son detaylara göre şirket, 2019 yılında yanlış bilgi yayılımını engellemek için başlattığı kısıtlamayı genişletiyor. Hatırlayacağınız üzere çoklu mesaj iletimi sadece 5 kişi ile sınırlı hale gelmişti. Şimdi ise bu limit beşten bire kadar geriledi.

 

Meta tarafından alınan karar ile birlikte bu platformda artık bir mesajı birden fazla grup sohbetine dahil etmek mümkün olmayacak. Kullanıcılar böyle bir işlem yapmak istediklerinde karşılarına uyarı çıkacak. Bu uyarı ile birlikte mesaj gönderimi iptal edilecek. Yeni fonksiyonun daha çok spekülatif haberleri önleme amaçlı olduğu söyleniyor.

Telegram’ın kurucusundan WhatsApp’a ağır sözler!

WhatsApp grupları yeni kısıtlamalar ile birlikte yalan haber merkezi olmaktan çıkacak. En azından Meta bunu amaçlıyor. Peki sizce WhatsApp daha başka ne tür önlemler alabilir? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.