“WhatsApp geçici olarak geri adım attı”

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 9:40 am - Güncelleme: 8 Mayıs 2021 Cumartesi 9:44 am

T24 yazarı Füsun Sarp Nesil, “WhatsApp bugün 15 Mayıs’ta yürürlüğe giren yeni gizlilik politikasını kabul etmeseniz bile hesabınızı silmeyeceğini veya devre dışı bırakmayacağını söyledi. Ancak bazı fonksiyonları kısacak ve belki sonra silecek” ifadesini kullandı.

WhatsApp’ta tartışmalara neden olan gizlilik sözleşmesi için yapılan uzatma 15 Mayıs tarihinde sona ererken, gizlilik sözleşmesini onaylamayanların hesaplarına ne olacağı hala merak konusu. Konuyla ilgili T24’te bir yazı kaleme alan  Füsun Sarp Nesil, Whatsapp’ın yeni gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlerin hesaplarını silmeyeceğini ancak bazı fonksiyonlar kısacağını ve daha sonra silebileceğini belirtti.

Nebil’in konuyla ilgili yazısından ilgili bölüm şöyle:

WhatsApp bugün yaptığı açıklamada, hiçbir hesabı devre dışı bırakmayacağını, ancak politikayı kabul etmelerini hatırlatmaya devam edeceğini söyledi.

“Yeni hizmet şartlarını alan kullanıcıların çoğu kabul etmiş olsa da, bazı kişilerin henüz bunu yapma şansı bulamadığını anlayışla karşılıyoruz. Bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs’ta hiçbir hesap silinmeyecek ve hiç kimse WhatsApp’ın işlevselliğini de kaybetmeyecek. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca insanlara hatırlatmalarla takip edeceğiz.”

Ancak WhatsApp, hesabınızı silmeyecek olsa da, politikayı kabul etmezseniz, uygulamanın temel özelliklerini – örneğin sohbet listenize erişememek ve sonunda mesaj bildirimlerini almayı durdurmak gibi – kaybetmeye başlayacağınızı belirtti.

*Sohbet listenize erişemezsiniz, ancak yine de gelen telefon ve video aramalarını cevaplayabilirsiniz. Etkinleştirilmiş bildirimleriniz varsa, bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir telefonu veya video aramasını geri aramak için bunlara dokunabilirsiniz.

*Birkaç haftalık sınırlı işlevselliğin ardından, gelen aramaları veya bildirimleri alamayacaksınız ve WhatsApp telefonunuza mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

Whatsapp, bunları ne zaman kısıtlamaya başlayacağını belirtmedi. Muhtemelen bu yolla kullanıcılar üzerinde baskı kurarak geçişleri sağlayacağı düşüncesinde. Ama kullanıcıların büyük sayılarla terk edip, terketmemesine göre yeniden tavır alacaktır. Eğer yine çok sayıda kullanıcı kaçarsa bu uygulamadan vazgeçebilir.

YAZININ TAMAMI