Whatsapp “düşük kaliteli fotoğraf” sorununu çözüyor

Yayın tarihi: 9 Temmuz 2021 Cuma 5:41 pm - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 5:41 pm

Anlık mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp, “düşük kaliteli fotoğraf” sorununu Android 2.21.14.16 beta güncellemesinde ortadan kaldırıyor.

Whatsapp’ın “görüntü kalitesi” uzun zamandır tartışılıyordu. Orijinal fotoğraf/resim yerine sıkıştırılmış dosya yollamasından ötürü birçok kişi uygulamadan şikayetçi olurken, Whatsapp’tan haber geldi. Artık WhatsApp’tan atılan görüntüler üç format içerisinde gönderilebilecek.

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp, yeni beta güncellemesi ile kullanıcıları sıkıştırılmış fotoğraf gönderme derdinden kurtaracak. Ortaya çıkan ekran görüntüsüne göre çok yakında uygulamada üç farklı fotoğraf kalitesi seçeneği yer alacak. Opsiyon ekranıysa şöyle görünecek:

Otomatik (Önerilen): Bu seçenek, ağ hızına bağlı olarak görüntüleri sıkıştırıp sıkıştırmama kararını WhatsApp’a bırakacak.

En iyi kalite: Bu seçeneğin seçilmesi, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini sağlanacak.

Veri tasarrufu: Veriden ve depolama alanından tasarruf etmek için görüntüler sıkıştırılacak.

Buna göre “otomatik, en iyi kalite ve veri tasarrufu” olmak üzere üç farklı opsiyonda video kalitesini seçme imkanı tanıyacak. Şu anda beta sürümünde test edilen bu özelliğin kullanıcılar tarafından oldukça sevildiği ifade ediliyor.

Herkes bu sorunun yanıtını arıyor: WhatsApp hacklenebilir mi?