WhatsApp çok büyük bir hata yaptı

Yayın tarihi: 11 Haziran 2020 Perşembe 9:30 am - Güncelleme: 10 Haziran 2020 Çarşamba 5:02 pm

Güvenlik açığından dolayı WhatsApp telefon numaraları Google aramalarda görünmeye başladı.

Gizlilik skandalları ile sık sık gündeme gelen Facebook, bu sefer sahibi olduğu WhatsApp ile ortalığı karıştırdı. WhatsApp’ın tıkla sohbet et özelliğindeki güvenlik açığından dolayı WhatsApp telefon numaraları Google aramalarda görünmeye başladı. Peki, bu güvenlik zafiyetinden korunmak için ne yapmanız gerekiyor?

İnternet sitelerinde özellikle de alışveriş sitelerinde bildiğiniz gibi artık WhatsApp ile müşteri hizmetlerine ulaşmak ve hatta sipariş vermek bile mümkün. İnternet sitelerinde yer alan tıkla sohbet et özelliğini herhangi bir internet tarayıcısında kullandığınızda WhatsApp’ın telefon numaralarını direkt Google‘a gönderdiği ortaya çıktı.

WhatsApp

Google da bu numaraları arama sonuçlarında göstererek kişilerin telefon numaralarını deşifre etti. Bu güvenlik açığı hakkında henüz WhatsApp‘tan resmi bir açıklama gelmedi. Muhtemelen WhatsApp geliştiricileri bu açığı kapatmak için şu sıralar ekstra mesai yapıyordur. Bu sorunu düzeltmek için sitelerde yer alan Embed kodunda düzenlemeler yapılacak gibi görünüyor.

Google’ın telefon numaranızı arama sonuçlarında göstererek deşifre etmesinin sizin açınızdan büyük bir sorun olabilir. Çünkü, hackerlar bu telefon numaralarını kullanarak size spam mesajı atabilir, telefon numaraları verilerini toplu bir şekilde reklam firmalarına satabilir ve sürekli reklam mesajları ile karşılaşabilirsiniz.

Şimdilik burada suçun Google‘da mı yoksa tamamen WhatsApp’ta mı olduğunu kestirmek güç. Ancak her iki cephenin de böylesine kritik bir açık için ortak çalışması gerektiğini söyleyebiliriz. En azından Google, numaraları endekslemeyi bırakıp veri tabanından kişisel numaraları silebilir.

HUAWEI FreeBuds 3i inceleme