WhatsApp, bir özelliğin daha güncellendiğini duyurdu

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2022 Cumartesi 10:00 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 12:41 pm

WhatsApp yeni özelliği ile ses getirecek.  Son araştırmalara göre kullanıcı sayısı 1,5 milyar kişiyi geçen WhatsApp, Çin’in neredeyse resmi iletişim servisi olarak kabul edilen WeChat haricinde rakip tanımıyor.

 

Bu konumunu koruyarak güçlendirmek isteyen Amerikalı teknoloji devi, güncellemelerine dur durak bilmeden devam ediyor. En son geçtiğimiz saatlerde ortaya çıkan bir görsel, WhatsApp’ın artık gruplardaki katılımcıların istemesi halinde telefon numaralarını gizleyebilmelerini sağlayacak yeni bir güncelleme üzerinde çalıştığını gösterdi. Ancak bu özelliğin grup yöneticisi tarafından kullanışsız bırakılabiliyor olması, yani grup yöneticilerinin herkesin telefon numarasını görünebilir kılması büyük tartışmalara neden oldu. Bununla birlikte güncelleme henüz gelişim aşamasında olduğu için, ilerleyen günlerde bu konu hakkında yeni düzenlemeler düşünülebilir.

 

WhatsApp

Öte yandan Amerikalı teknoloji devi tarafından bugün servis edilen yeni bir güncellemeyle birlikte, artık kullanıcılar attıkları mesajları 60 saat içerisinde herkesten silebilecekler. Bu süre düne kadar 1 saat 8 dakikaydı. Yani 24 saatin biraz üzerinde bir süreye tekabül ediyordu. Özelliğin ilk servis edildiği zamanki süre sınırlaması ise sadece 7 dakikaydı.

 

Bakıldığında herkesten sil özelliğinin kullanım süresinin belirli aralıklarla arttırıldığı görülüyor. Şirketin aklındaki nihai sürenin ne kadar olduğu ise kimse tarafından bilinmiyor.

Kripto para sektörü yine diken üzerinde