WhatsApp aslında ne yapmak istiyor

Yayın tarihi: 12 Ocak 2021 Salı 8:00 am - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 1:54 pm

Bütün dünyada gündem olması ile birlikte WhatsApp hakkında tüm bilinmeyenler sizin için araştırıldı. İşte konuyla alakalı bütün detaylar.

WhatsApp hakkında tüm bilinmeyenler büyük bir merak konusu olmaya devam ediyor. Hatırlayacağınız üzere şirket yeni bir sözleşme getirdi ve bu sözleşmeye uymayanlar WhatsApp hizmetlerinden yararlanamayacak şartı konuldu. sözleşme içerisinde bütün WhatsApp verilerinin Facebook ile paylaşılabileceği ifade ediliyordu.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları olarak bilinen WhatsApp ile bağlı uygulamalar ne yazık ki verileri hızlı bir şekilde işliyor. Üstelik kullanıcılardan alınan veriler korkunç boyutlarda.

Prof Hukuk Bürosu İletişim ve Medya Danışmanı tarafından yapılan açıklamada, sözleşmede çok önemli bir detay olduğu söylendi. Sözleşme içerisinde, “Facebook şirketlerinin bir parçası olan WhatsApp, diğer Facebook şirketlerinden bilgi alır ve bu şirketlerle bilgi paylaşımında bulunur” cümlesi yer alıyor.

WhatsApp

Burada asıl dikkat edilmesi gereken konu, Facebook şirketi ve diğer platformlar ile yapılan bilgi paylaşımı. Bu bilgi paylaşımı aklınıza gelebilecek her şey olabilir. İşte asıl önemli olan nokta tam olarak bu. 2016 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde Donald Trump zaferi büyük oranda Facebook kaynaklıydı. Şirket aldığı verileri siyasi parti gruplarına satmıştı.

Her ne kadar uçtan uca şifreleme yapıldığı söylense bile, yine de bu tam olarak koruma sağlamıyor. Tüm kişisel verileriniz Facebook sunucularında saklı. Bu durum bize ait her şeyin Facebook içerisinde yer aldığını gösteriyor. Sözleşme nedeniyle kişisel verilerin tamamı Facebook ve diğer biraz platformlar tarafından kullanılabilir.

Bankalar Bitcoin alışverişi için ne düşünüyor? Büyük kararlar alma vakti geldi!