Whatsapp 2 milyon hesabı yasakladı

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 1:06 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 1:06 pm

WhatsApp’ın ileri yapay zeka teknolojisiyle, dünya genelinde her ay yaklaşık sekiz milyon hesabı yasakladığı belirtiliyor.  Ağırlıklı olarak engelleme nedeni ise “yüksek ve anormal sayıda” mesaj gönderme gerekçe gösteriliyor. Sadece Hindistan’da 1 ayda 2 milyon hesap yasaklandı.

BBC Türkçe’nin haberine göre Whatsapp, Hindistan’da dezenformasyon ve sahte haberlerin yayıldığı platform olarak tartışmaların odağında. Bu tür sahte haberler ve aldatmacalar saatler içinde on binlerce kullanıcıya ulaşıyor. Bu şekilde dolaşan mesajlar ve videolar geçmişte şiddet olaylarına ve hatta ölümlere yol açmıştı.

WhatsApp kullanıcı şikayetlerine yanıt vermenin yanı sıra, kötüye kullanımı önlemek için kendi araçlarını da devreye soktuklarını belirtti.

Hindistan’da Şubat ayında gündeme gelen ve Mayıs’ta uygulanmaya başlanan yeni teknoloji yasası, sosyal medya ve video izleme platformlarındaki içeriklere düzenleme getiriyor. Yasa ifade özgürlüğü ve kullanıcı mahremiyeti alanlarında tartışma yarattı. Şirket, 15 Mayıs-15 Haziran arasında sadece Hindistan’da “yüksek ve anormal sayıda” mesaj gönderen iki milyon hesabın engellendiğini belirtti.

Karşıtları, yasanın güvenlik güçlerine geniş çapta içeriği internetten silme yetkisi verdiğinden şikayetçi. Ancak hükümet bu kurallarla internet üzerinden taciz ve dezenformasyonu önlemeyi amaçladıklarını iddia ediyor.