WhatsAp yeni bir iş rehberinin pilot uygulaması duyurdu

Yayın tarihi: 18 Eylül 2021 Cumartesi 7:30 am - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 5:01 pm

Ekran görüntüleri, kullanıcıların doğrudan yerel mağazalar ve hizmetlerle sohbete yönlendirmeden önce, WhatsApp’ın işletmeleri “bakkal” ve “restoran” gibi kategorilere göre nasıl sıraladığını gösterecek.

Reuters, testin dünya genelinde binlerce işletmeyi kapsayacağını bildirdi. Özellik ilk olarak Brezilya’da kullanıma sunulacak. Tüm testlerin yolunda gitmesinin ardından daha geniş bir sürüm alacak özellik WhatsApp uygulamasına farklı bir boyut katacak diyebiliriz. Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma servisi, kişiden kişiye mesajlaşma servisi olarak en popüler uygulama olmasına rağmen e-ticaret kısmı da uygulamada son yıllarda giderek önem kazanan bir hal aldı.

WhatsApp

Geçen Ekim itibariyle WhatsApp, dünya çapında 175 milyondan fazla kişinin hizmeti her gün bir WhatsApp işletme hesabına mesaj göndermek için kullandığını bildirdi. WhatsApp, 2018’den beri küçük işletmeler için bağımsız bir uygulama sunuyor. O zamandan beri ürün katalogları ve alışveriş sepetleri için destek gibi özellikler de ekleniyor. WhatsApp, Brezilya ve Hindistan’da, uygulama içi ödemeler sunmaya başladı ve kullanıcıların arkadaşlarına ve ailelerine para göndermenin yanı sıra doğrudan işletmelerden satın alm işlemi yapmalarına da izin verdi.

 

Ancak bu e-ticaret baskısı, bu yılın başlarında gizlilik politikasını güncellediğinde WhatsApp için sorunlar yarattı. Değişiklikler, WhatsApp’ın insanların Facebook ile kişisel sohbetlerinden verileri paylaşacağı şeklinde yorumlandı. Aslında değişiklikler sadece Facebook sunucularında depolanan verileri görebilen işletmelerle yapılan sohbetlere uygulanacaktı. Yine de ortaya çıkan kafa karışıklığı sebebiyle WhatsApp fazlasıyla kullanıcı kaybetti.

Yeni işletme özelliğiyle ilgili bir sözcü, WhatsApp’ın yeni özelliği kullanılırken kullanıcıların konum veya hangi işletmelere göz attığını kaydetmediğini söyledi. WhatsApp, küçük işletmelere yönelik uygulamasının yanı sıra, daha büyük işletmeleri müşterilerle buluşturmak için bir WhatsApp Business API’si de sunacak. Bu da şu anda Facebook ve Instagram gibi reklamlar göstermediği için WhatsApp’tan doğrudan para kazanmanın birkaç yolundan biri olmasıyla dikkat çekiyor. WhatsApp’ın geçen yıl uygulama içi reklam gösterme planlarından vazgeçtiği bildirilse de, Facebook’un ticari mesajlaşmadan sorumlu başkan yardımcısı Matt Idema Reuters’e “uzun vadede” reklamların WhatsApp’ın iş modelinin “bir şekilde veya bir şekilde” bir parçası olmasını beklediğini söyledi.

Getir markasının büyüme hızı dudak uçuklattı: Avrupa’da hızla yayılıyor