WeChat uygulaması AppStore’dan kaldırıldı

Yayın tarihi: 14 Ağustos 2020 Cuma 9:32 am - Güncelleme: 13 Ağustos 2020 Perşembe 12:34 pm

ABD’nin geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan WeChat uygulamasını AppStore’dan kaldırması iPhone satışlarını olumsuz etkileyebilir.

WeChat de yasaklandı! Yasaklar bitmiyor! ABD hükümetinin Çin kökenli uygulamalara açtığı savaş tüm hızıyla devam ediyor. Bilindiği üzere Trump hükümeti ilk olarak Huawei’yi göz önüne almıştı. Huawei’nin ardından sıra TikTok’a geldi. Popüler uygulamanın Çin hükümetine bilgi sızdırdığı iddia edildi.

TikTok’un ardından bir diğer Çin kökenli uygulama olan WeChat’in de bileti kesildi. ABD dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan uygulamayı resmen yasakladı. Uygulama ABD App Store’undan kaldırıldı. Ünlü analist Ming Chi Kuo bu durum Apple satışlarını düşürebileceğini iddia etti.

WeChat

Akıllara şu soru gelebilir. Neden WeChat’in yasaklanması iPhone satışlarını etkiliyor da Android cephesine zarar vermiyor? Aslında nedeni son derece açık. Android açık kaynak kodlu bir sistem olduğundan, bir uygulamanın Google Play’de olması ya da olmaması çok bir anlam ifade etmiyor.

Lakin iPhone modellerinde durum pek de böyle değil. Bir uygulama App Store üzerinde yoksa, o uygulamayı telefonunuza kurabilmek için cihazınızı garanti dışı bırakacak pek çok işlem yapmanız gerekebiliyor.

Kuo’nun tahminine göre Apple’ın iPhone satışları WeChat ve diğer uygulamalara gelen bu yasaklar yüzünden yüzde 5 oranında düşecek. iPhone satışlarının yanı sıra AirPods, Apple Watch ve Mac modellerinin satışlarında da düşüş bekleniyor. Kuo’nun ne kadar haklı olduğunu ise zaman gösterecek.

Koronavirüs vaka sayısı ciddi boyutlara ulaştı! DSÖ alarm verdi