Wayne dünyanın ilk otonom aracını yaptı!

Yayın tarihi: 5 Nisan 2019 Cuma 9:11 am - Güncelleme: 5 Nisan 2019 Cuma 9:12 am

Wayne şirketi, sürücüsüz araç konusunda herkesi şaşırttı. Wayne şirketi,  otonom aracı konusunda, büyük mesafe aldığını açıkladı.

Tesla ve Google gibi şirketlerin de üzerinde çalıştığı bu sistemin hiç beklenmeyen bir şirket tarafından dizayn edilmesi şaşkınlık yarattı.

Kendi kendisini sürebilen araçlar, teknoloji devlerinin en büyük hayalleri arasında yer alıyor. Hatta Tesla ve Apple arasında gizliden gizliye bu konuda büyük bir savaş yaşanıyor. Şu an için her iki kuruluşun da kenara çekilip Wayne şirketine yer vermesi gerekiyor.

İngiliz otomobili olan Jaguar I-PACE SUV ile yapılan denemelerde, şirketin araçlara makine öğrenme programı yüklediği göze çarpıyor. Şirket herhangi bir hazır program kullanmıyor. Sürücü daha önceden ne tür refleksler vermişse araç da bunu olduğu gibi taklit ediyor.

wayne

Basit bir örnekle konuyu daha anlaşılır hale getirelim. Yağmurlu bir günde araba sileceklerini açan sürücü, aslında farkında olmadan arabaya bir kopya komut göndermiş oluyor. Böylece yağmur yağdığında araç, silecekleri açması gerektiğini öğreniyor.

Bu kopyalama işlemi, diğer arabaları sollama ve yayalara çarpmama gibi davranışlarda da geçerli. Üstelik tüm otonom araç programlaması, herhangi bir HD haritaya ihtiyaç duyulmadan yapılıyor. Tesla şirketi son olarak kendi araçlarına kırmızı ışıkta durma özelliği eklemişti ancak HD harita olmadan sistem çalışmıyordu.