Washington’da TELE1 rüzgarı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 10:01 am - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 11:22 am

Merkezi Washington’da bulunan Türk-Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin (ATAA) yeni binası TELE1 ABD temsilcisi Yılmaz Polat’ın söyleşi ve kitap imza etkinliğiyle hizmete girdi.

Bünyesinde ABD’de 50’den fazla derneği barındıran ATAA, ABD’nin en eski ve en etkili sivil toplum kuruluşları arasında yer alıyor. ATAA yıllardır kullandığı bina yandaş bir derneğe tahsis edilince ayrılmak zorunda kaldı. Binanın açılışına ATAA’nın kurucularınsan Dr. Ülkü Ülgür, ABD Atatürk Derneği yöneticileri, üyeler ve basın mensupları katıldı.

Son yazdığı Erdoğan-Trump ve TÜRKEN-USA kitaplarını imzalayan Polat, ‘ABD’de en uzun süre görev yapan Türk gazetecisi olduğunu, 17 kitap yazdığını, ikisi hariç diğerlerinin AKP dönemini kapsadığını belirterek, kitaplarının dünyanın en büyük kütüphanesi ( Library of Congress- Kongre Kütüphanesi’ yer aldığını söyledi.

Polat, ‘Amerikan Neo-Con’ların (yeni muhafazakar) ‘ılımlı islam’ projesine değinirken, AKP’nin kurulma aşaması dahil Erdoğan yönetimine verilen desteği anlattı. Polat, AKP iktidarının yıllarca iktidarda kalmasında ABD Yönetimlerinin büyük katkısı olduğunu kaydetti, ‘ Fethullah Gülen’le AKP’nin yakın olduğu dönemlerde ABD’deki işbirliğini ve siyasi yasaklıyken Başkan Bush döneminde Beyaz Saray’a alınmasını anlattı.

Polat, “Bugün baktığınızda Erdoğan’ın bir dönem yakın ilişki içinde olduğu isimlerle artık yollarının ayrıldığını görürsünüz. ABD’deki ılımlı islamcılar da bir yerlere savrulmuş durumda. ATAA çatısı altında toplanan laik, demokratik Atatürkçü Türkiye savunucusu ABD’nin her tarafında örgütlenen dernek ve Türk- Amerikalıların mücadelesi her zaman takdirle anılacaktır” dedi.

Polat, TELE1’in ABD’deki Türkler tarafından en fazla izlenen kanal olduğunu altını çizdi, teşekkür etti ve Genel Yayın Müdürü Merdan Yanardağ’ın selamlarını iletti.

Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi’nin kurucularından Dr. Ülkü Ülgür de yaptığı konuşmada, ATAA’nin tarihçesini anlattı, 70’li yıllarda temelinin atıldığını belirtti, “Bugüne kadar Atatürkçü, laik Cumhuriyet çizgimizden taviz vermedik, bundan sonra da vermeyeceğiz” dedi. Dr. Ülgür, “ATAA’nın ABD’de Atatürk karşıtlarıyla daha güçlü biçimde mücadelesini sürdüreceğini” kaydetti.