Washington Büyükelçisi Mercan, IMF Başkanı’yla buluştu

Yayın tarihi: 27 Kasım 2021 Cumartesi 12:43 pm - Güncelleme: 27 Kasım 2021 Cumartesi 2:54 pm

Washington Büyükelçisi Murat Mercan, Musevilerin ‘Hannukkah’ gecesinde Uluslararası Para Fonu Başkanı (IMF) Kristalina Georgieva ve Dünya Bankası Grup Başkanı David Malpass’la (ABD Hazine Bakanlığı’nın Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Eski Müsteşarı) bir araya geldi.

Mercan, Musevi Kuruluş ‘American Friends of Lubavitch’ ile ‘Inter-American Development Bank’ın (IDB) düzenlediği ‘Hanukkah’ gecesine katıldı, ‘Bar Mitzva’ törenini izledi.

https://www.jewishwashington.com/

Georgieva-Mercan

Malpass-Mercan

New York- Brooklyn’daki buluşma ‘American Friends of Lubavitch’ adlı Musevi kuruluşun başkan yardımcısı Levi Shemtov’un daveti üzerine gerçekleşti.

Shemtov-Mercan

‘Uluslararası sermaye hareketlerini de yakından izleyen etkili bir Yahudi kuruluşun dini toplantısında, Mercan’ın IMF Başkanı ve Dünya Bankası üst düzey yöneticisiyle Erdoğan ekonomisindeki son çalkantılı durumu ele aldığı bildiriliyor.

Tarafların ‘krizden çıkış’ yoluyla ilgili bir teklif sunup sunmadığı bilinmiyor.
Washington Büyükelçisi Mercan’ın Georgieva, Malpass ve Shemtov’la samimi pozları dikkat dikkat çekiyor.

Merkezi Washington’da bulunan 90’dan fazla ülkede yaklaşık 4 bin faal üye ile ‘Uluslararası Chabad-Lubavitch Hareketi’, dünyadaki en büyük Yahudi eğitim ve sosyal hizmetler ağını oluşturuyor.

ABD’de Beyaz Saray, Kongre ve finans çevrelerinde etkisiyle bilinen ‘Chabad-Lubavitch hareketi’, dünya liderleri ,üst düzey hükümet yetkilileri ve diplomatlarla toplantılar düzenliyor.
‘Hannukkah’ gecesinin öteki sponsoru Inter-American Development Bank daha çok Latin Amerika ülkeleri ve Karayipler’deki faaliyetleriyle biliniyor.

Murat Mercan New York’tan sonra Washington’da Tel Aviv Üniversitesi ‘Moshe Dayan Merkezi’nden Dr. Nir Boms’la biraraya geldi.

İkili’nin Türkiye Büyükelçiliği’nde bölgesel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi.