Walmart’tan video oyun reklamlarına karşı hamle

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2019 Pazartesi 11:59 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2019 Pazartesi 11:59 am

Walmart, ABD’nin Texas eyaletinde bir öğrencinin arkadaşlarına silahla saldırmasının ardından video oyun reklamlarını kaldırmaya hazırlanıyor.

Walmart video oyun reklamlarına karşı hamle yaptı. Walmart’ın yayınladığı şirket içi bir memonun sızdırılmasıyla ortaya çıkan karara göre, mağazalardan saldırgan ve şiddet içeren görüntülere sahip reklamlar kaldırılacak.

Video oyunları hakkında hazırlanmış, silahlı, şiddet görüntüleri içeren, saldırgan imgeler barındıran video oyun afişleri ve reklamları kullanılmayacak. Ayrıca demo oyunların oynatıldığı oyun cihazlarında da FPS gibi şiddete yer veren oyunlar kullanılmayacak. Avcılık oyunlarının bile bu karardan etkileneceği vurgulanıyor.

Walmart bu kararını doğrularken, oyunları satmaya devam edeceklerini ama mağazalarında artık şiddet içeren imgeler kullanmayacaklarını belirttiler.

Galaxy Note 10+ vs iPhone XS Max karşılaştırması

Texas El Paso’da 22 kişinin öldüğü saldırıyı 21 yaşında bir gencin düzenlediği ortaya çıkmıştı. Saldırganın annesi de polisi bir haftadır aradığını ve oğlunun silah aldığını, saldırı hazırlığı yaptığını açıklamış, ayrıca video oyunlarına düşkünlüğünü vurgulamıştı.