VW ve Huawei olası bir satın alma için görüşüyorlar

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 11:00 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 3:38 pm

Son gelen raporlara göre Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in, teknoloji şirketinin otonom araç birimini olası bir satın alma için Huawei ile görüştüğünü gösteriyor.

Huawei’nin otonom sürüş birimi, Huawei’nin otonom sürüş evrimindeki zengin teknoloji damarından ve tescilli ürünlerinden büyük ölçüde yararlanan, hızla gelişen bir kuruluş olduğunu söyleyelim. Kaynaklara göre, Volkswagen ile anlaşmanın birkaç milyar Euro değerinde olması bekleniyor.

Huawei bu konuda sessiz kalsa da, Huawei küresel bir oyuncu olarak kapasitesini büyük ölçüde sınırlayan sert ABD yaptırım rejimiyle boğuşmaya devam ettiği için bu her iki şirket için de bir kazan-kazan durumu olabilir. Yaptırım rejimi, şirketin faaliyetlerini çeşitlendirmesine ve çeşitli ürünlerle uğraşan bir dizi işletmenin kurulmasına yol açmıştı. Volkswagen China da haberle ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

 

Huawei

Huawei’nin otonom sürüş ünitesini yarattığı 2019’dan bu yana, Huawei’nin kendi otonom aracını geliştirebileceğine dair spekülasyonlar olmasına rağmen, Huawei’nin sunduğu zengin teknoloji kaynağından yararlanarak hızla büyüdü. Ancak Huawei’nin hedefi, farklı otomobil markaları için parça tedarikçisi olma diyebiliriz.

Volkswagen, girdiği en son ortaklıklardan bazılarıyla elektrikli araç hakimiyetini de sürdürüyordu. Otonom sürüş alanında hakimiyet arayışındaki yeni yön, Alman otomobil üreticisinin stratejik hedeflerinin bir parçası gibi görünüyor. Çin, Volkswagen için verimli bir iş alanı olmaya devam ediyor. Gerçekten de, 2020’de şirketin en büyük pazarıydı ve görünüm parlak, ilerlemeye devam ediyor. Ve otonom sürüş çözümlerinin gelişme hızı oldukça hızlı oldu. Kısa süre önce AutoX, ülke genelinde konuşlandırılan 1.000 RoboTaxis ile bir dönüm noktasına ulaştı.

Galaxy M33 5G lansmanı yakın görünüyor