VR platformu on kat büyüdü

Yayın tarihi: 20 Şubat 2022 Pazar 10:00 am - Güncelleme: 19 Şubat 2022 Cumartesi 3:36 pm

Facebook, sanal gerçekliği tamamen benimsemek için kendisini Meta olarak yeniden adlandırdı. O zamandan bu yana şirket bazı açılarda düşüş bazılarında ise yükseliş elde etti.

The Verge’e göre, Facebook çalışanlarına VR platformu Horizon Worlds’ün Aralık ayından bu yana on kat büyüdüğünü söylemiş. Meta baş ürün sorumlusu Chris Cox, Horizon Worlds’ün Aralık ayı başlarında ABD ve Kanada’da yaygın olarak kullanıma sunulmasından bu yana aylık kullanıcı sayısının 300.000 kişiye çıktığını söyledi. Bir şirket sözcüsü, buna aynı mekaniğe sahip bir VR uygulaması olan Horizon Worlds ve Horizon Venues’un da dahil olduğunu doğruladı.

VR platformu

 

Horizon Worlds, ilk olarak 2019’da Facebook Horizon adlı bir Oculus sosyal platformu olarak piyasaya sürüldü. Kullanıcılar yalnızca üst gövdeye sahip avatarlar olarak görünüp burada kendi özel dünyalarını oluşturuyorlar. Bu haftanın başlarında Meta, şimdiye kadar bu dünyalardan 10.000 adet inşa edildiğini duyurdu.

Bu sisteme erişim şu anda bir Oculus Quest başlığı gerektiriyor. Ancak en son Quest 2 modelinin fiyatı 299 $ olduğu göz önüne alındığında, şimdiye kadarki büyüme sağlam görünüyor. CEO Mark Zuckerberg, Meta’nın kullanıcı tabanını genişletmek amacıyla 2022’de Horizon Worlds’ün bir sürümünü cep telefonlarına getirmeyi planladığını söyledi. Bunun ne kadar iyi çalıştığına bağlı olarak, üyelik için büyük bir destek sağlanabilir. Şirket isim değişikliği ile birlikte vizyonunda da değişikliğe gitti.

Pegasus ’un kurbanı olmaktan nasıl kurtulursunuz?