VPN, torrent indirmelerinizi nasıl korur?

Yayın tarihi: 23 Eylül 2020 Çarşamba 2:05 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 2:11 pm

Torrent kullanırken bağlantınızı etkin bir şekilde güvence altına almak için iyi bir VPN hizmeti kullanmak, VPN olmadan torrent indirmekten daha güvenli bir seçenektir.

VPN, ISS’nizin veya yerel ISP ağınızdaki herhangi birinin torrent kullandığınızı bilmesini engeller. Torrent aracılığıyla indirdiğiniz veya yüklediğiniz tüm dosyalar, içeriğin güvenli kalması için ISS’nizin sunucularından geçerken şifrelenir. Torrent VPN’iniz tarafından sağlanan şifreli bağlantıyı incelemeye çalışıyorsanız, ISS bunu yapmak için çok zaman ve kaynak gerektirir.

VPN, torrentleri anonim indirmenizi sağlar

Bir VPN’in yaptığı en önemli şey, dosya paylaşımınızı gizlemesi ve IP’nizi tespit edilemez hale getirmesidir. Bağlantınız, VPN IP adresinizi değiştirir ve verilerinizi şifreleyerek gizli kalmasını sağlar. VPN, trafiğinizi ve P2P paylaşımınızı gizleyen özel bir torrent sunucu hizmeti de görür. ISS, yalnızca bir VPN sunucusuna bağlı olduğunuzu görebilir. Elbette bunu Türkiye’de gerçekleştirmek için çalışan bir VPN seçmenizi tavsiye ediyoruz.
Ayrıca, sizinki ile aynı dosyaları yükleyen veya indiren diğer kişileri IP adresinizi görmek için maskeler. VPN kullanmıyorsanız, IP adresiniz konumunuzu ve İnternet servis sağlayıcınızı bilmek için kullanılabilir.
Yani, kısacası VPN kullandığınızda verileriniz bilgisayar korsanlarına karşı güvendedir ve ISS ayrıca p2p indirmelerinizi kaydedemez, hızı azaltamaz veya sizi gözetleyemez.

VPN kullanırsanız, yasal işlemlerden kaçabilirsiniz

Telif hakkı olan herhangi bir torrent sitesinden bir dosya indirmeniz durumunda, bir VPN bunun size kadar izlenmesine izin vermez; sizi herhangi bir yasal işlemden veya ağır para cezalarından da kurtarabilir. Burada elbette illegal torrent indirmeye sizi teşvik etmiyoruz. Sadece telif hakkı olmayan dosyaları herhangi bir risk olmadan indirme imkanınızın olduğunu belirtmek istiyoruz.
VPN, faaliyetlerinizi ISP izlemesinden ve telif hakkıyla korunan içeriği indirmek için yasal yaptırımlardan gizlemek için IP adresinizi maskelemek için ihtiyacınız olan tek şeydir.
VPN kullanmamak, sizi bu sitelere erişme ve bilgisayar korsanlığı tuzağına düşme riskine maruz bırakır. Bilgisayar korsanının makinenize erişmesine ve kişisel verilerinizi çalmasına ve satmasına izin verebilecek şüpheli bir siteye tek bir tıklama meselesidir.

VPN ile anonim olarak nasıl torrent indirilebilir?

VPN, gerçek IP adresinizi başka bir konumdaki güvenli bir VPN sunucusunun IP adresiyle değiştirir. IP adresiniz gizlidir çünkü aynı IP adresi diğer birçok kullanıcı tarafından da kullanılmaktadır; bu nedenle faaliyetiniz size kadar izlenemez. Güvenilir bir torrent VPN sağlayıcısına kaydolun. UTorrent için kullanacağınız cihaz için belirtilen talimatları izleyin.
  • Torrent için izin verilen bir VPN sunucusu seçin.
  • Torrent programını VPN açıkken başlatın.
  • UTorrent’i her zaman resmi sitelerinden indirin.
VPN indirilip açıldıktan sonra uTorrent uygulamasını açın ve risk almadan torrent kullanmaya başlayın.
Torrent VPN’i kurmak ve çalıştırmak bu adımlarla kolaydır. VPN’i indirmek için herhangi bir spam bağlantısı için her zaman dikkatli olunmalıdır. Güvenilir bağlantıları kullanmak burada çok önemlidir.