Volvo yeni ürünlerinde Lego modelini örnek alıyor

Yayın tarihi: 30 Ekim 2021 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 29 Ekim 2021 Cuma 6:47 pm

Lego modeline dayanan otonom bir tekerlekli yükleyici prototipi LX03 şirket tarafından tanıtıldı. Makine 5 ton yük taşıyabiliyor ve insan işçilerle ekip çalışmaları da dahil olmak üzere çok çeşitli durumlarda kendi kararlarını verebiliyor.

Volvo, müşterinin taleplerini karşılamak adına araçta “sadece bir veya iki değişiklik” yapabileceğini duyurdu. Araç tabi ki elektrikli ve işe bağlı olarak sekiz saate kadar dayanma kapasitesine sahip. Tipik bir iş günü için ideal olduğu söylenebilir. Tabi bu bir prototip olduğu için üretime sunulan model bazı farklılıklar gösterebilir. Bununla birlikte prototip model Volvo’nun hem yapay zekayı keşfetme hem de inşaatı karbondan arındırma çabalarında “bir sonraki aşamayı” temsil ediyor.

Lego

Özellikle insanları tehlikeli ve monoton görevlerden uzak tutan bir geleceğin habercisi olabilecekken, plastik bir yapı sistemine dayalı gerçek, tamamen işlevsel bir araç inşa etmenin cazibesini inkar etmek mümkün değil. Günümüzde tüm büyük şirketler elektrikli araç teknolojisine yönelmiş durumda. Volvo da bu akıma katılmış görünüyor diyebiliriz. Elektrikli aracın görüntülerine ise aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz. Bize araç hakkında fikirlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi unutmayın. Şu ana kadar elektrikli araç sektöründe en çok hangi model ilginizi çekti?

Samsung’dan geç kalmış bir işletim sistemi atağı!