Volocopter ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Yayın tarihi: 18 Nisan 2022 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 17 Nisan 2022 Pazar 11:48 am

Volocopter tarafından geliştirilen “uçan taksi”, tam boyutlu prototipiyle ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Uçan arabalar bugün hala bilim kurgu filmlerine özgü teknolojiler olsa da, Almanya merkezli Volocopter şirketi bu durumu yakın gelecekte değiştirmeye kararlı görünüyor. Dikey bir şekilde havalanabilen ve iniş yapabilen uçan taşıtını 2011 yılında duyuran ve o tarihten beri bu projeyi hayata geçirebilmek için çalışan şirket, bu iddialı projeyi tamamlamaya bir adım daha yaklaştı. Bugüne kadar çok sayıda prototip gerçekleştiren ve bu prototiplerle 1500’den fazla test uçuşu yapan şirket, yıllar süren çalışma sonucunda uçan taksisinin tam boyutlu prototipiyle de ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Volocopter’ın VoloCity adını verdiği uçan taksi, ilk uçuşunu aralık ayında gerçekleştirdi. Volocopter da bu önemli dönüm noktasının geçildiği anların videosunu bu hafta yayınladı.

Bir operatör tarafından uzaktan kumanda edilen “uçan taksi” iki yolcu alabiliyor. 200 kg taşıma kapasitesi olan araç, saatte 110 km hıza ulaşabiliyor. Tek seferde 35 km yol katedebiliyor. Lityum iyon bataryalarla çalışan aracın bataryaları beş dakika içerisinde kolayca değiştirilebiliyor. Aracın tepesinde 18 mini pervane yer alıyor olsa da Volocopter, araçlarının normal bir helikopterden dört kat daha sessiz olduğunu söylüyor.

Volocopter, aracının ilk insanlı uçuşunu Paris’te gerçekleştirdi. Paris şirketin planları arasında önemli bir yer tutuyor. Çünkü aracın ticari olarak ilk kullanımının 2024 Paris Olimpiyatları sırasında gerçekleşmesi planlanıyor.

Volocopter’ın bir tür uçan araba alternatifi olarak sunduğu VoloCity, aslında mini bir helikopter ya da gelişmiş bir drone’a daha yakın olsa da, şehir içi ulaşımda uçan taşıtların kullanılacak olması fikri bu küçük detayı göz ardı etmemiz için yeterli olabilir.

Elon Musk Twitter’ı Satın Almak İçin 43.4 Milyar Dolarlık Teklif Yaptı