Volkswagen T-Roc Convertible yine casus kameralara yakalandı.

Yayın tarihi: 5 Şubat 2019 Salı 7:04 am - Güncelleme: 5 Şubat 2019 Salı 7:05 am

Programda bir değişiklik olmazsa Volkswagen T-Roc Convertible, 2020 model yılı ile piyasaya çıkacak. O tarihe kadar Volkswagen Beetle’ın da tarih olması ile birlikte markanın tek cabrio modeli olacak.

İlk kez Ekim ayının ortalarında casus kameralara yakalanan Volkswagen T-Roc Convertible geçtiğimiz ay tam iki kez daha casus kameraların objektifine takıldı. Birden fazla prototiple eş zamanlı yoğun bir test sürecinden geçen T-Roc Convertible, Ocak ayının üçüncü haftasında İsveç’te çıktığı zorlu kış testlerinde görüldü. Çok geçmeden, sadece bir hafta kadar sonra ise kendi evinde kamuya açık yollarda çıktığı testlerde görüntülendi. Volkswagen’in Almanya’nın Osnabrück şehrinde bulunan fabrikası yakınlarında objektiflere yansıyan ağır kamuflajlı test prototipi en son tesise giriş yaparken görüntülendi ve sonrasında gözden kayboldu.

Casus kameraların son hamlesiyle birlikte artık elimizde Volkswagen T-Roc Convertible’a ait yeni fotoğraflar var. Bu da bize ona daha önceden verdiğimiz notu bir kez daha teyit etme imkanı veriyor.

Öncelikle modelin daha önce gördüğümüz casus fotoğraflardan belirgin bir farkı yok ve Wolfsburg tarafından ilk yayınlanan teaser görüntüsü ile bire bir aynı. O kusursuz bir MQB ürünü. Mevcut Volkswagen T-Roc üzerinden geliştirildi. Ancak cabrio olması sebebiyle yine de bağımsız bir model olarak değerlendirilebilir. Markanın büyük ölçüde T-Roc’un sahip olduğu kompakt SUV standartlarını korunduğu bu cabrio SUV modelinde bu işin piyasadaki öncüsü olan Range Rover Evoque Convertible‘ın çizgisi takip edildiği anlaşılıyor.

Mevcut Volkswagen T-Roc’a değinecek olursak, o da zaten oldukça yeni bir model. İlk kez Ağustos 2017’de ortaya çıktı. Markanın dördüncü SUV modeli olarak lanse edildi ve aynı yıl içerisinde ağabeyi Tiguan’ın altında konumlandı.

Volkswagen, son dönemde ürün yelpazesine eklediği T-Cross gibi modellerle birlikte ciddi bir SUV markası olma yolunda hızla ilerliyor. Avrupa’da oldukça popüler olan bu segmentteki trendleri uzun bir süredir yakından takip ediyor. Şimdilerde ise Convertible adı verilen T-Roc’un cabrio sürümü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. 2020’de yola çıkarılması planlanan bu model Osnabrück-Almanya’da ağabeyi Volkswagen Tiguan ve kuzeni Porsche Macan ile birlikte üretilecek.

 

 

Konsollar oyun sektörünün önünü mü tıkıyor