Volkswagen Passat’a erken veda

Yayın tarihi: 10 Mart 2022 Perşembe 7:00 am - Güncelleme: 9 Mart 2022 Çarşamba 10:48 am

Almanya merkezli otomobil üreticisi Volkswagen, tamamen SUV araçlara yöneliyor. Bunun için Passat modelinin beklenenden erken veda edeceği de açıklandı.

Volkswagen Passat’a veda: Beklenenden de erken! Alman otomotiv devi Volkswagen, sedan araç üretimini yavaş yavaş bırakmaya hazırlanıyor. Buna en çok talep gören modeli olan Passat’tan başlayan marka, Volkswagen Passat modellerinin beklenenden de erken zamanda üretimden kalkacağını duyurdu. Buna göre şirketin hedefi, SUV sayısını giderek arttırmak ve elektrikli SUV modellerine yönelmek.

Passat

Yapılan duyuruya göre Volkswagen Passat beklenenden de erken şekilde tüketicilere veda edecek. Açıklama Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro’ya ait. Bottaro, “Pandemi ve çip krizinin etkisiyle Passat sedanın bitişi erkene çekildi. Geleneksel sedan kasa tipi artık ülkemizde de düşüş trendinde. Hem günlük hem de seyahat alışkanlıklarına hizmet eden daha fonksiyonel modellere eğilim artıyor. Passat da bu değişim trendine uyum sağlayarak kabuk değiştiriyor. Sedan yerini Passat Variant ve Alltrack seçeneklerine bırakıyor. Bu modellerimizi farklı donanım ve motor seçenekleri ile pazara sunacağız. 2023 yılında, Tiguan ile Touareg arasına eklenecek yeni SUV modelimiz ile ürün gamımız daha da genişleyecek.” ifadelerini kullandı.

 

Ancak hemen belirtmekte fayda var ki Passat modelinin yalnızca sedan versiyonu üretimden kalkıyor. Yani tüketiciler Passat Variant ve Passat Alltrack versiyonlarını satın almaya devam edebilecek. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Görüş ve düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Huawei artık eski gücünün çok uzağında