Volkswagen Apple Car konusunda özgüven sahibi bir profil çiziyor

Yayın tarihi: 16 Şubat 2021 Salı 9:30 am - Güncelleme: 15 Şubat 2021 Pazartesi 11:38 am

Neticede Apple’ın elektrikli otomobil projesi Apple Car için hala vakit var. Reuters’a göre, VW başkanı Herbert Diess, Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’a verdiği röportajda şirketin bir Apple otomobilinden “korkmadığını” söyledi.

CEO, otomobil endüstrisinin “tek hamlede devralabileceğiniz” bir teknoloji sektörü olmadığını da sözlerine ekledi. Volkswagen CEO’su Diess, piller, tasarım ve yazılım konusunda yetenekli olduğu için Apple’ın bu alana girmesinin mantıklı olacağını söyledi. Söylentiler, Apple’ın daha fazla menzil sunacak “çığır açan” bir pil tasarımına giriştiğini öne sürüyor. LiDAR ve diğer teknolojiler de kendi kendine sürüş yetenekleri sağlıyor. Yeni geliştrilen teknolojinin sürüş açısından daha güvenli olması bekleniyor.

Apple Car

Apple, arabasını üretime sokmak için çok sayıda engelle karşı karşıya. Gelişmiş bir EV yapmanın zorluklarına ek olarak, arabaları veya bileşenleri kendileri üretmeyecekse ortakları da ayarlaması gerekiyor. Hyundai artık Apple ile bir oluşturmadığını bildirdiğinden beri durum havada kalmıştı. Ancak aracın çıkması beklenen 2024 yılına ise hala vakit var. Bu nedenle olası işbirlikleri hakkında yeni isimler duyabiliriz.

Palm CEO’su Ed Colligan’ın 2006’da Apple’ın akıllı telefon işine “öylece girmeyeceğini” söylemişti. Ancak şu an Apple’ın akıllı telefon ürünleri açık ara fark atıyor. VW, elektrikli otomobillerde Palm’ın telefonlarda olduğundan kesinlikle daha güçlü bir konuma sahip. Dolayısıyla olası bir ittifak çok başarılı sonuçlar görebiliriz.

GeForce RTX 3060 ekran kartı geliyor! İşte fiyatı