Volkswagen, 3 yıl içinde Tesla’yı zirveden indirecek

Yayın tarihi: 28 Mayıs 2022 Cumartesi 7:00 am - Güncelleme: 26 Mayıs 2022 Perşembe 9:53 pm

Volkswagen, 3 yıl içinde elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı geride bırakarak zirveye yerleşeceklerine inanıyor.

Bildiğiniz gibi bu elektrikli otomobil sektörünün zirvesinde Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla oturuyor. Ancak Tesla’nın bu alanda yakaladığı başarı pek çok güçlü otomobil şirketini bu alana çekmiş durumda. Bu yüzden de Tesla’nın yakın gelecekte bu alanda çok daha ciddi bir rekabetle karşılaşması bekleniyor.

Elektrikli otomobil alanında Tesla’nın en büyük rakiplerinden biri olan Volkswagen, çok yakında Tesla’yı geride bırakacağına inanıyor.

volkswagen

 

Davos’taki Dünya Ekonomi Zirvesi sırasında CNBC’ye bir röportaj veren Volkswagen CEO’su Herbert Diess, önümüzdeki üç yıl içinde Tesla’yı geride bırakarak bir numaralı elektrikli otomobil üreticisi haline geleceklerini söyledi. Diess’e göre Tesla’yı geride bırakmaları için öncelikle şu sıralar karşılaştıkları stok problemlerinin çözülmesini beklemeleri gerekiyor. Bu stok problemleri çözüldükten sonra ise Tesla’yı geride bırakacakları konusunda oldukça emin görünüyor.

Tesla bu alana tüm büyük rakiplerinden önce girdiği için oldukça avantajlı bir konumda. Ancak Alman otomobil üreticisi son yıllarda yaptığı dev yatırımlarla yavaş yavaş arayı kapatmaya başlamış durumda.

2021’de elektrikli otomobil pazarında Tesla’nın pazar payı yüzde 21’di. Elektrikli otomobil satışlarında üçüncü sırada yer alan Volkswagen ise yüzde 10’luk pazar payıyla 2021’i üçüncü sırada kapattı. İkinci sırada ise Çin merkezli elektrikli otomobil üreticisi SAIC Motor yer alıyor. Ancak SAIC Motor batı ülkelerinde aktif olmadığı için bu rekabette pek hesaba katılmıyor. Bu yüzden VW’in Tesla’nın en büyük rakibi olarak yerini sağlamlaştırdığını söylemek mümkün. 2025’e kadar Tesla’yı geride bırakıp bırakamayacağını ise zaman gösterecek.

TikTok canlı yayın alanına giriyor